Ειδήσεις

Ασελγούσε για δεκαετίες σε ανήλικη πρόσωπο υπεράνω υποψίας

Απίστευτης ιστορία παιδεραστίας με εμπλεκόμενο αξιοσέβαστο πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Νικολάου

Σάλο έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου - και όχι μόνο - η αποκάλυψη μιας απίστευτης ιστορίας παιδεραστίας, στην οποία εμπλέκεται αξιοσέβαστο πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Νικολάου. Ο λόγος για παλιό επαγγελματία της περιοχής, ο οποίος έχει προφυλακιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς φέρεται να είχε ασελγήσει επανειλημμένα σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού!

Η υπόθεση αφορά σε ντόπιο γέροντα, υπεράνω υποψίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ενός μικρού κοριτσιού, από την τρυφερή ηλικία των 10 ετών.

Αλλά ας πιάσουμε από την αρχή το νήμα της ιδιαίτερα περίεργης αυτής υπόθεσης. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του anatolh.com τα επίμαχα γεγονότα, τα οποία οδήγησαν τελικά το γέροντα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, φέρονται να εκτυλίχθηκαν την τελευταία... δεκαετία! Εντούτοις, η υπόθεση παρέμεινε για πολύ καιρό στο "σκοτάδι". Και αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς φέρονται να είχαν σημειωθεί περίεργες συμπεριφορές από το γέροντα ακόμη και σε δημόσιους χώρους.

Ο γέροντας, ο οποίος χαίρει εκτίμησης στην τοπική κοινωνία, κατηγορείται για την πράξη της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ' εξακολούθηση. Η "αρρωστημένη" κατάσταση, στην οποία φέρεται να είχε εμπλακεί η ανήλικη, άρχισε να ξετυλίγεται σιγά-σιγά μετά την απόφαση της μικρής να απευθυνθεί στις Αρχές. Έχοντας περάσει στην εφηβεία, το κορίτσι φέρεται να κατάλαβε ότι θέλει να απεμπλακεί από την υπόθεση αυτή, καταγγέλλοντας τελικά τον ηλικιωμένο.

Τελικά, η ΕΛ.ΑΣ., προχωρώντας σε μεθοδική διερεύνηση των όσων είχαν καταγγελθεί, κατάφερε να φέρει προ των ποινικών ευθυνών του το γέροντα. Όπως έγινε γνωστό, το κοριτσάκι φέρεται να αναγκαζόταν - επί σειρά ετών - να υπομένει τις θωπείες και τις ασελγείς πράξεις του κατηγορουμένου. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, τα στοιχεία της υπόθεσης, που περιλαμβάνονται στην επίμαχη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, είναι ανατριχιαστικά.

Η απόφαση του κοριτσιού να απομακρυνθεί από το γέροντα φαίνεται ότι πυροδότησε ακόμη περισσότερο το πάθος του τελευταίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να αφήσει τη μικρή να ακολουθήσει τη ζωή της. Ως αποτέλεσμα, φέρεται να ξεκίνησε να την παρακολουθεί, φτάνοντας στο σημείο να την παρενοχλεί ακόμη κι έξω από το χώρο του σχολείου της. Φαίνεται, μάλιστα, ότι υπήρξαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις παρενόχλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι αναγκάστηκε να προβεί σε καταγγελία στη διεύθυνση του σχολείου της, καθώς δεν μπορούσε να δέχεται όλη αυτήν την πίεση από τον κατηγορούμενο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά την εν λόγω καταγγελία της μικρής, ο ηλικιωμένος δε δίστασε να απευθυνθεί στο σχολείο, ζητώντας από τους αρμόδιους την αποκατάσταση της προσωπικότητάς του. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, ο γέροντας φέρεται να είχε συντάξει και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας.

Οδηγήθηκε στη φυλακή το Σεπτέμβριο

Τελικά, ο ηλικιωμένος κατέληξε με χειροπέδες, περίπου ένα χρόνο μετά τις πρώτες καταγγελίες. Σύμφωνα με την "Ανατολή", όλο το προηγούμενο διάστημα ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέχιζε το έργο του, επιμένοντας να παρακολουθεί και να παρενοχλεί την κοπέλα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν, εξάλλου, ότι ο ηλικιωμένος πίστευε ότι - κατά πάσα πιθανότητα λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του - δε θα μπορούσε ποτέ να συλληφθεί.

Η σύλληψη του γέροντα έγινε προ ολίγων μηνών και συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μετά την απολογία του ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, ωστόσο, δεν καταβλήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να οδηγηθεί τελικά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο.

Σχόλια