default-image

Έκκληση από τη UNICEF για την ανοικοδόμηση του Ιράκ

Κόσμος
Έκκληση από τη UNICEF για την ανοικοδόμηση του Ιράκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η UNICEF απηύθυνε έκκληση σήμερα για τη συγκέντρωση 17 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση των υγειονομικών υποδομών του Ιράκ, ενόψει της διεθνούς διάσκεψης δωρητών που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Κουβέιτ.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ επεσήμανε ότι έως και 750.000 παιδιά εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες στην περιοχή της Μοσούλης, επτά μήνες αφού το Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκε από την πόλη.

Λιγότερο από το 10% των υγειονομικών υποδομών της επαρχίας Νινευή, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μοσούλη, λειτουργεί και ακόμη και αυτές «κινδυνεύουν με κατάρρευση», τονίζει η UNICEF στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η ανοικοδόμηση των νοσοκομείων και των κλινικών είναι ζωτικής σημασίας για να επιστρέψουν οι εκτοπισμένοι.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι περίπου 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να είναι εκτοπισμένοι δύο μήνες αφού οι ιρακινές αρχές κήρυξαν την ήττα του ΙΚ.

Η κυβέρνηση του Ιράκ από την πλευρά της έχει ανακοινώσει ότι χρειάζεται τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για να ανοικοδομήσει σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές, περιλαμβανομένων πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και υποδομών τηλεπικοινωνιών.

Από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κουβέιτ μια διεθνής διάσκεψη δωρητών για την ανοικοδόμηση του Ιράκ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News