Πάνω από 2.000.000 ευρώ για πολιτιστικά έργα στην Κρήτη

Κρήτη
Πάνω από 2.000.000 ευρώ για πολιτιστικά έργα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικό ρόλο για την Κρήτη αποτελεί ο πολιτισμός της, γι' αυτό και η Περιφέρεια φροντίζει να προβεί σε έργα και να δώσει πολλά χρήματα για την ενίσχυσή του.

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσονται στο Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020, δύο σημαντικά έργα στον τομέα του πολιτισμού.

Πρόκειται για τα έργα:

1. Οργάνωση της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγ. Νικολάου, προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ.

Το έργο καθιστά λειτουργικές και επισκέψιμες τις αναβαθμισμένες κτιριακές υποδομές του αρχαιολογικού μουσείου Αγ. Νικόλαου που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Οι νέοι εκθεσιακοί χώροι σχεδιασμένοι με σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση, θα παρουσιάζουν την ιστορική διαδρομή της Ανατολικής Κρήτης, από τη νεολιθική περίοδο έως την πρώτη βυζαντινή περίοδο, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ανθρώπινη παρουσία στην Ανατολική Κρήτη, το διάστημα αυτό. Το έργο θα συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες του μουσείου, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του χώρου. Θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

2. Υστερομινωϊκό Νεκροταφείο Αρμένων Ρεθύμνου( Α΄ ΦΑΣΗ), προϋπολογισμού 650.000 ευρώ. Το έργο επιδιώκει την ανάδειξη του μεγαλύτερου ανασκαμμένου νεκροταφείου της Υστερομινωικής ΙΙΙ περιόδου (περ. 1400-1200π.Χ.) στην Κρήτη, στην περιοχή Αρμένων Ρεθύμνου, στο οποίο έχουν αποκαλυφθεί 231 θαλαμωτοί τάφοι και ένας κτιστός θολωτός τάφος. Παράλληλα με τις εργασίες ανάδειξης των τάφων θα αναβαθμιστούν οι υποδομές υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών με τη δημιουργία διαδρομών, τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης κλπ. Το έργο θα συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες του καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου. Θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News