Πότε σταματούν οι λασποβροχές και η σκόνη στην Κρήτη

Κρήτη
Πότε σταματούν οι λασποβροχές και η σκόνη στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού σε όλη την Κρήτη από το βράδυ της Τρίτης με ισχυρούς ανέμους να επηρεάζουν τις θερμοκρασίες. Λασποβροχές και μεγάλες ποσότητες σκόνης με αυξημένη συννεφιά έκαναν την εμφάνιση τους στο νησί.

Λόγω των ισχυρών νοτιάδων και της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας μεταφέρονται στο νησί μας μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης από την περιοχή της Αφρικής μειώνοντας την ορατότητα κατά τόπους, όπως αναφέρει στο neakriti.gr ο Ιωάννης Κωλέτσης, μετεωρολόγος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένεται να υποχωρήσουν βαθμιαία από την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, όπου οι νότιοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς.

Γενικότερα για τις επόμενες δύο με τρεις μέρες αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν σήμερα Τετάρτη από την Πέμπτη βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς.

Εξαιτίας της αλλαγής στις διευθύνσεις των ανέμων, αναμένεται πτώση στις θερμοκρασίες για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στο Ηράκλειο η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 16 με 17 βαθμούς την Πέμπτη, ενώ εξαιτίας των ανέμων που θα στραφούν σε δυτικούς την Παρασκευή θα έχουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο σκηνικό σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες θα επικρατήσει και στα Χανιά.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στο Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου για την Πέμπτη με μικρή πτώση για την Παρασκευή.

Προσοχή εφιστά το Λιμεναρχείο

Εν τω μεταξύ, έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, το Λιμεναρχείο ενημερώνει για ισχυρούς ανέμους 7 με 8 μποφόρ που πρόκειται να πνέουν στο ανατολικό και το δυτικό πέλαγος της Κρήτης.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος των δελτίων της ΕΜΥ και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News