Ανέλπιστο δώρο για την οικογένεια με τα 9 παιδιά

Κρήτη
Ανέλπιστο δώρο για την οικογένεια με τα 9 παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευχάριστα είναι τα νέα για την πολύτεκνη οικογένεια που ζει χρόνια τώρα το δικό της δράμα μεγαλώνοντας 9 παιδιά στην περιοχή του Λάκκου (πρώην Υγειονομικό), στο Ηράκλειο.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», το ενδιαφέρον του απλού κόσμου αλλά και των Αρχών που θέλησαν να βοηθήσουν με όποιο μέσο και τρόπο μπορούσαν, προκειμένου η οικογένεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα επιβίωσής της, ήταν μεγάλο. Χάρη, όμως, στην ευαισθητοποίηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη, φαίνεται να βρίσκεται λύση σε ένα από τα μεγάλα ζητήματα της οικογένειας, αυτό της ανεργίας, καθώς προσφέρεται εργασία για τα δύο μέλη της.

Συγκεκριμένα, θέσεις εργασίας βρέθηκαν στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης Ηρακλείου για τον ένα από τους δύο γονείς και για το μεγαλύτερο γιο τους. Μάλιστα, με προτροπή του κ. Μαμουλάκη, που ήρθε σε συνεννόηση, όπως μας είπε, με τον υπεύθυνο του Εργοστασίου Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, αν το επιθυμούν και τα μέλη της οικογένειας, μπορούν να πιάσουν δουλειά άμεσα, δίνοντας έτσι παράλληλα λύση και στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που, λόγω ανεργίας, βιώνει χρόνια τώρα η πολύτεκνη αυτή οικογένεια.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΝΑ ΜΕ 9 ΠΑΙΔΙΑ

Η ιστορία της οικογένειας

Σημειώνεται πως η οικογένεια έως πέρυσι έμενε σε ένα παράπηγμα στην οδό Γεωργίου Ρωμανού, μια ανάσα από το Πολιτιστικό Κέντρο. Το παράπηγμα αυτό, όμως, το γκρέμισε ο Δήμος για να γίνει διάνοιξη του δρόμου, με τη μάνα, τον πατέρα και τα 9 παιδιά τους να μένουν στο δρόμο. Μετά από λίγο καιρό, η οικογένεια βρήκε και «τρύπωσε» σε ένα άλλο εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Γιαννίκου, χωρίς όμως την έγκριση του ιδιοκτήτη. Όταν εκείνος το έμαθε, θέλησε να τους κάνει έξωση, δίνοντάς τους, λόγω της κατάστασής τους, προθεσμία να ξεχειμωνιάσουν στο σπίτι που του ανήκει.

Μετά όμως θα πρέπει να φύγουν. Συνεπώς, αν δε βρεθεί άλλο κεραμίδι να τους στεγάζει, μάνα, πατέρας και 9 παιδιά, ηλικίας 6 ετών το μικρότερο και 21 ετών το μεγαλύτερο, θα βρεθούν και πάλι να κοιμούνται στο δρόμο. Αυτό που ζητούσε η οικογένεια ήταν σπίτι και δουλειά. Η δουλειά, όπως φαίνεται, βρέθηκε. Εκείνο που μένει είναι μια στέγη, που θα μπορεί όμως να τους δεχτεί όχι για λίγο και προσωρινά, αλλά για μόνιμα, ώστε να πάψουν να νιώθουν ξεσπιτωμένοι και άστεγοι.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News