Τα έργα στου Κοκκίνη Χάνι έφεραν αναστάτωση στους πολίτες

Κρήτη
Τα έργα στου Κοκκίνη Χάνι έφεραν αναστάτωση στους πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε από σήμερα το έργο με τις ράμπες στου Κοκκίνη Χάνι, κάτι πολυαναμενόμενο που θα κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών.

Πρόκειται για ένα έργο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με σκοπό την κατασκευή ημικόμβου στην περιοχή.

Ωστόσο, οι εργασίες που μπήκαν σε εφαρμογή από σήμερα, βρήκαν απροετοίμαστους τους κατοίκους του Κοκκίνη Χάνι οι οποίοι, όπως λένε, δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα ξεκινούσε σήμερα το έργο και πως καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει στο «φως».

«Ήταν ένα έργο για το οποίο παλέψαμε»

Ο κ. Μαστοράκης, Δήμαρχος Χερσονήσου, μίλησε στο neakriti.gr για το έργο που ξεκίνησε σήμερα, αναφέροντας πως ήταν κάτι για το οποίο πάλεψαν.

Όσον αφορά στο χρόνο διάρκειας του έργου: «το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση του είναι 9 μήνες. Όμως επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί πολύ πιο σύντομα, δηλαδή περίπου σ' ένα τρίμηνο».

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι λογικό να κλείνουν οι ράμπες, αφού γίνονται ανακατασκευές.

Το αντικείμενο εργασιών (όπως είχε ανακοινώσει ο ΟΑΚ) είναι:

  • Η βελτίωση των υφιστάμενων ραμπών εισόδου -εξόδου από Ανώπολη προς Ηράκλειο για την ομαλή και ασφαλή έξοδο των διερχόμενων οχημάτων προς την (ΝΕΟ) Εθνική οδό Χερσονήσου Ηρακλείου.
  • Τοποθέτηση ιστών φωτισμού για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων την νύχτα.
  • Εργασίες απορροής ομβρίων υδάτων από την κατασκευή του ημικόμβου Κοκκίνη Χάνι του ΒΟΑΚ.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους, αλλά και τους διερχόμενους πολίτες που εξυπηρετούνται την τουριστική περίοδο.

Ρεπορτάζ: Γιώτα Αρχοντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News