Ειδήσεις

Η ασφάλεια στο internet έγινε εκδήλωση για μαθητές Δημοτικού

Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που τα τελευταία χρόνια είναι ενεργοί χρήστες του internet, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για το οποίο οι νέοι πρέπει να… εκπαιδευτούν.

Σήμερα, Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, το 35ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου συμμετείχε εξ' αποστάσεως, στην εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε, στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ ? Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, το Σωματείο Φίλοι του Κ.Δ.Ε.Μ.Τ και το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» με σκοπό:

1. Την ανάδειξη της συνεργασίας τριών Περιφερειακών Διευθύνσεων που στηρίζουν το μεγαλύτερο Πανελλαδικά εθελοντικό Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

2. Την παρουσίαση ενδεικτικών αποτελεσμάτων των συμμετεχόντων σχολείων του Δικτύου (είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης)

3. Την παρουσίαση επιλεγμένων εισηγήσεων για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας και Ειδικό Ψυχίατρο πάνω στους τεχνολογικούς εθισμούς.

Στην κεντρική εκδήλωση συμμετείχαν εξ' αποστάσεως, η Σχολική Σύμβουλος κ. Μαρτίνου Σωτηρία, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας κ. Ιερωνυμάκης Αντώνης, η εκπαιδευτικός της Πληροφορικής 2016-17, κ. Εύη Μαυρογιαννάκη, ο κ. Χαλκιαδάκης Λεωνίδας εκπαιδευτικός Π.Ε 70 και ομάδα μαθητών της ΣΤ΄ και της Δ' τάξης για να αναδείξουν τη δράση της Σχολικής Μονάδας από την περσινή σχολική χρονιά 2016-17.

Η 4η Περιφέρεια ΠΕ Ν. Ηρακλείου με συντονίστρια την κ. Μαρτίνου Σωτηρία, Σχολική Σύμβουλο Π.Ε. 70 είναι μέλος του εθελοντικού Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου με ομάδα Σχολείων από το 2016-17.Τα Σχολεία της Περιφέρειας που συμμετέχουν είναι:6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ, 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ, Δ.Σχ.ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ, 32οΔ.Σχ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 35ο Δ.Σχ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 16ο Δ.Σχ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 9ο Δ.Σχ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και από τη φετινή χρονιά: 10ο, 18ο και 36ο.

Το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» που ιδρύθηκε, αδειοδοτήθηκε και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης, δραστηριοποιεί μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος σε βιωματικές δράσεις που σχετίζονται με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, εθισμό από την αλόγιστη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια