Oλοκαίνουρια και σύγχρονα απορριμματοφόρα με... βλάβες -vid

Κρήτη
Oλοκαίνουρια και σύγχρονα απορριμματοφόρα με... βλάβες -vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και όμως 2 σε σύνολο 8 σύγχρονης τεχνολογίας απορριμματοφόρα τα οποία προμηθεύτηκε πρόσφατα ο Δήμος Ηρακλείου δεν πρόλαβαν καλά καλά να δουλέψουν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάστηκαν προβλήματα σε ασφάλεια και πλακέτα, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά καθώς πρόκειται για το νέο στόλο των μηχανημάτων που μπαίνουν στη μάχη της καθαριότητας.

Όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι, το πρόβλημα στο ένα από τα 2 νέα απορριμματοφόρα αποκαταστάθηκε άμεσα ενώ στο δεύτερο απορριμματοφόρο αναμένεται η αντικατάσταση της πλακέτας προκειμένου να ξαναβγεί στους δρόμους του Ηρακλείου.

Από τα …χειροκίνητα στα ηλεκτροκίνητα πέρασε το τελευταίο χρονικό διάστημα η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου, με τους εργαζόμενους να εκπαιδεύονται στη νέα τεχνολογία, χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα μικροπροβλήματα.

Τρία νέα απορριμματοφόρα έμειναν στο δρόμο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία νέα απορριμματοφόρα έμειναν στο δρόμο, πιθανόν λόγω της κακής χρήσης του αυτοματοποιημένου τους συστήματος, κάτι ωστόσο που διαψεύδει ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας για την ανανέωση του στόλου με φόντο τα πεπαλαιωμένα απορριμματοφόρα τα οποία παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα.

Όπως τόνισε ο ανμτιδήμαρχος κ.Μμαουλάκης "στην Υπηρεσία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, υλοποιούμε την μεγαλύτερη ανανέωση στόλου οχημάτων των τελευταίων ετών, αναβαθμίζουμε τους χώρους του αμαξοστασίου, εξορθολογίζουμε τις δαπάνες μας, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσω και εργαλείο και βελτιώνουμε αισθητά τις συνθήκες ασφαλείας των εργαζομένων.Εκσυγχρονιζόμαστε, γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί, πιο ουσιαστικοί και πιο χρήσιμοι για την πόλη και τους κατοίκους της και με γνώμονα τα παραπάνω, προχωράμε μπροστά". 

Η υπηρεσία Καθαριότητας απαντά και στο ερώτημα για το αν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ τα οχήματα.

Δείτε το βίντεο:

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News