default-image

Έτοιμο το press container της ανακύκλωσης στο ΠαΓΝΗ

Κρήτη
Έτοιμο το press container της ανακύκλωσης στο ΠαΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων προώθησης της ανακύκλωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων των «μεγάλων παραγωγών» του Δήμου Ηρακλείου και σε συνέχεια της σχετικής συμφωνίας ένταξης του ΠαΓΝΗ στο σχετικό πρόγραμμα, τοποθετήθηκε στον χώρο του Νοσοκομείου ένα μεγάλο press container ανακύκλωσης.

Με το συγκεκριμένο press container απελευθερώνονται από το ΠαΓΝΗ πολλοί μπλε κάδοι ανακύκλωσης,  αυξάνεται το ανακυκλώσιμο υλικό, αφού η χωρητικότητά του ισοδυναμεί με τουλάχιστον 100 κάδους ανακύκλωσης και ομαλοποιείται η αποκομιδή η οποία πλέον θα γίνεται με γερανοφόρο όχημα αντί απορριμματοφόρων.

Αξίζει να τονιστεί ότι το ΠαΓΝΗ είναι το πρώτο νοσοκομείο της Κρήτης - και ένα από τα πρώτα όλης της χώρας - που εφαρμόζει πλήρες σύστημα διαλογής και διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ και ο Αερολιμένας Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» έχει ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα, με θεαματικά αποτελέσματα.

Τόσο ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, όσο και ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ / ΓΝΗ Βενιζελείου - Πανάνειου, Γιάννης Τασσόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο της συνεργασίας, η οποία μάλιστα αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα, με σημαντικά οφέλη και για τις δυο πλευρές.

Το πρόγραμμα Μεγάλων Παραγωγών

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αναπτύσσεται από τον Δήμο Ηρακλείου, τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και εντάσσεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων Κρήτης, έχει ως στόχο την καλύτερη αξιοποίηση όλων των απορριμμάτων, οργανικών και ανακυκλώσιμων, που παράγουν μεγάλες μονάδες (ξενοδοχεία, νοσοκομεία, στρατώνες, μεγάλα κέντρα διασκέδασης, ο λιμένας και ο αερολιμένας, κλπ) έτσι ώστε να γίνεται η διαχείρισή τους με τον ιδανικότερο τρόπο πριν καταλήξουν στον ΧΥΤΥ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News