Νέα μεγάλη μονάδα στην Ιεράπετρα & πτήσεις τσάρτερ σε Σητεία

Κρήτη
Νέα μεγάλη μονάδα στην Ιεράπετρα & πτήσεις τσάρτερ σε Σητεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τους καλύτερους οιωνούς εξελίσσεται η περίοδος των κρατήσεων και των προκρατήσεων για την αναδυόμενη τουριστική αγορά της Ιεράπετρας, τρεις μήνες πριν από το άνοιγμα των μεγαλύτερων ξενοδοχείων της Νύμφης Του Νότιου Κρητικού πελάγους.

Οι προκρατήσεις είχαν δείξει πριν τα Χριστούγεννα ότι, οι συγκυρίες ήταν πάρα πολύ ευνοϊκές για την τουριστική αγορά της Ιεράπετρας, με σαφή αυξητική τάση, σε σύγκριση με την περυσινή επίσης καλή τουριστική σεζόν.

«Οι προκρατήσεις και οι κρατήσεις μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι τελικά θα έχουμε μια πολύ δυνατή τουριστική σεζόν, αν δεν έχουμε κάτι εξαιρετικά παράξενο και απρόοπτο, μέχρι τις αρχές του Μάη», μας λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

«Οι προκρατήσεις που έχουν τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας από τη Γερμανία, παρουσιάζουν ήδη διψήφιο αριθμό αύξησης σε σχέση με πέρυσι. Για πρώτη φορά στην ιστορία, στο αεροδρόμιο της Σητείας θα κατεβαίνουν αυτό το καλοκαίρι, τσάρτερ Γερμανικών τουριστικών γραφείων, με τουρίστες που θα έχουν προορισμό τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας του Μακρύ Γιαλού και της Σητείας. Αυτό από μόνο του είναι πάρα πολύ θετικό, για όλο το Νομό Λασιθίου», προσθέτει ο κ. Βαρδάκης.

Ευχάριστα είναι όμως τα μηνύματα που έρχονται και από την Σκανδιναβική τουριστική αγορά, που αργά, αλλά σταθερά ανακαλύπτει ξανά το Νομό Λασιθίου, μετά από 30 χρόνια απουσίας.

Σητεία: Κάθε βδομάδα τσάρτερ

«Στο αεροδρόμιο της Σητείας αυτό το καλοκαίρι, θα κατεβαίνουν πλέον τέσσερα αεροπλάνα κάθε εβδομάδα, από τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ πέρυσι είχαμε μόνο δύο. Από αυτές τις πτήσεις τσάρτερ που θα έχουμε κάθε εβδομάδα, οι περισσότεροι Σκανδιναβοί τουρίστες θα έχουν προορισμό τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας και οι υπόλοιποι της Σητείας», συμπληρώνει ο κ. Βαρδάκης.

Όλα τα στοιχεία των προκρατήσεων και των συμβολαίων που έχουν κλείσει οι ξενοδόχοι με τα τουριστικά γραφεία της Ευρώπης, δείχνουν ότι, πηγαίνουν εξίσου καλά και οι αγορές της Γαλλίας, της Σλοβακίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας αλλά και της Ρωσίας.

Σε οργασμό προετοιμασιών

«Από όλες τις χώρες που μας έρχονται επισκέπτες τα τελευταία χρόνια στα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, έχουμε αισιόδοξα μηνύματα και περιμένουμε περισσότερο κόσμο φέτος», τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Την ίδια ώρα όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής ενός νέου μεγάλου ξενοδοχείου στη θέση «Κάτεργο» Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας από την TUI, η οποία αγόρασε ολόκληρη την επένδυση και το οικόπεδο «φιλέτο» στην μεγαλύτερη παραλία της Νότιας Κρήτης από την Καράτζης Α.Ε.

Παράλληλα τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας βρίσκονται σε οργασμό προετοιμασιών, είτε ανακατασκευάζοντας και βελτιώνοντας τις πάγιες εγκαταστάσεις τους, είτε εκσυγχρονίζοντάς τις, είτε προσθέτοντας πτέρυγες ή τμήματα, για να αναπτύξουν καλύτερα τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Ταυτόχρονα συνεχίζουν τη διαδικασία κάλυψης των θέσεων εργασίας που ανοίγονται καθημερινά στον τουριστικό κλάδο, αναζητώντας εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα και να έχουν μόνο ευχαριστημένους πελάτες στο τέλος της τουριστικής περιόδου, η οποία και φέτος όλα δείχνουν ότι θα κρατήσει όπως και πέρυσι, για τα πιο οργανωμένα ξενοδοχεία, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Τα πιο μεγάλα και οργανωμένα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας θα υποδεχτούν τους πρώτους τους επισκέπτες της νέας σεζόν στα τέλη του Απρίλη με αρχές του Μάη, ανεξάρτητα με τις εορτές του Πάσχα.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News