Δείτε ποια πόλη της Κρήτης γέμισε ταΐστρες για αδέσποτα -pic

Κρήτη
Δείτε ποια πόλη της Κρήτης γέμισε ταΐστρες για αδέσποτα -pic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατοικίδια που, μέσα σε δευτερόλεπτα, έγιναν αδέσποτα. Αδέσποτα, που εκτίθενται καθημερινά σε εκατοντάδες κινδύνους και πολίτες που ζουν με το φόβο μίας ενδεχόμενης επίθεσης.

Όλα αυτά κατάφερε να αντιμετωπίσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο ο Δήμος Σητείας, υλοποιώντας μία πρωτότυπη δράση για τα αδέσποτα ζώα.

Το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα στο κέντρο της πόλης της Σητείας, οδήγησε το Δήμο και την Τοπικής Κοινότητας Σητείας στο να τοποθετήσουν ταΐστρες σε διάφορα σημεία της πόλης. Έτσι, το όραμά τους έγινε πράξη σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας, ο οποίος και, συμβολικά, χορήγησε τις ταΐστρες.

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όχι μία και δύο, αλλά 8 ταΐστρες για τα αδέσποτα έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, με τα αποτελέσματα, όπως ανέφερε η κ. Πλατανάκη Ελένη, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σητείας, μιλώντας στο neakriti.gr, να είναι σημαντικά.

Αρχικά, σύμφωνα με την κ. Πλατανάκη, τα αδέσποτα έχουν σταματήσει να έχουν βίαιη συμπεριφορά, καθώς πλέον έχουν νερό και τροφή, ενώ, το γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί 8 διαφορετικά σημεία της Σητείας για την τοποθέτηση των ταϊστρών, έχει μειώσει και την εμφάνιση «αγελών» των αδέσποτων σκυλιών.

Προ των πυλών και… αυτόματη ταΐστρα

Βέβαια, οι δράσεις του Δήμου για τα αδέσποτα δε σταματούν εκεί: Όπως ανέφερε η κ. Πλατανάκη, η Τοπική Κοινότητα έχει προχωρήσει σε σύμβαση με κτηνίατρο της περιοχής, ο οποίος παρέχει άμεση βοήθεια για τα αδέσποτα, σε περίπτωση ανάγκης, καθώς επίσης έχει αναλάβει τον εμβολιασμό και τη φαρμακευτή αγωγή των τετράποδων.

Ενώ, προ των πυλών είναι ακόμη μία πρωτότυπη πρωτοβουλία για τα αδέσποτα της Σητείας! Πρόκειται για μία αυτόματη ταΐστρα, η οποία θα λειτουργεί με… πλαστικά μπουκάλια, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την περιβαλλοντική συνείδηση των δημοτών της όμορφης Κρητικής πόλης.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι χωρίς τη συμβολή των πολιτών, η συγκεκριμένη δράση θα αποδεικνυόταν ανεπιτυχής, αφού, όπως αναφέρει η κ. Πλατανάκη, πέρα από τις χορηγίες για τροφή, εθελοντές από φιλοζωικά σωματεία, αλλά και απλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες είναι αυτοί που τροφοδοτούν τις ταΐστρες με καθαρό νερό και φαγητό, ενώ αναλαμβάνουν και την καθαριότητά τους.

Μάλιστα, η κ. Πλατανάκη μας καλεί όλους να δούμε από κοντά τις όμορφες αυτές πρωτοβουλίες για τα αδέσποτα και να παραβρεθούμε σε ένα καταπληκτικό τετραήμερο, με πολλές δράσεις, χορό, τραγούδι και παράδοση από την Παρασκευή 16 μέχρι τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

Η προστασία των αδέσποτων ζώων αναδεικνύει τον πολιτισμό ενός τόπου και αυτό, ο Δήμος Σητείας και οι δημότες του, φαίνεται να το γνωρίζουν πολύ καλά.

Δείτε τις φωτογραφίες από την οργανωμένη πρωτοβουλία του Δήμου:

Ρεπορτάζ: Μαρία - Ελένη Νικηφόρου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News