Ποιος βρήκε το… θησαυρό, στο φετινό 29ο Κυνήγι στο Ρέθυμνο;

Κρήτη
Ποιος βρήκε το… θησαυρό, στο φετινό 29ο Κυνήγι στο Ρέθυμνο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 29ο Κυνήγι του Θησαυρού στο Ρέθυμνο συγκέντρωσε και φέτος το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων με ευρηματικούς γρίφους, δίνοντας την ευκαιρία μέσα από τη διασκέδαση να μάθουν οι συμμετέχοντες άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου, με την ομάδα «Έκατσ' η κουτσή κατσίκα», να καταφέρνει να λύσει πρώτη όλους τους φετινούς γρίφους και να αναλαμβάνει τη διοργάνωση του κυνήγιου για το 2019.

Η διοργάνωση, που κατείχε από πέρυσι ρεκόρ Γκίνες, φέτος επεκτάθηκε πέρα από το παιδικό και το εφηβικό κυνήγι και σε αυτό των... ΚΑΠΗ!

Εδώ και μέρες οι «Γαλάτες» είχαν σε εγρήγορση τις 44 ομάδες του κυνηγιού του θησαυρού με γρίφους από την αφίσα, μέχρι και βίντεο στον χορό των ομάδων.

Οι διακοπές του νερού το φετινό θέμα του κυνηγιού

Όλα ξεκίνησαν διακωμωδώντας τις διακοπές νερού με έναν άνθρωπο να κρατά απολίθωμα, οδηγώντας στο παλαιοντολογικό μουσείο και στα 9 σιντριβανάκια χωρίς νερό, σηματοδοτώντας την έναρξη στις 9 το πρωί.

Ως άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, τα τεκταινόμενα παρακολουθούσαν από τα έδρανα δημοσιογραφικές αποστολές από όλη την Ελλάδα.

Φέτος μάλιστα στο παιδικό και το εφηβικό κυνήγι του θησαυρού, προστέθηκε και αυτό των ΚΑΠΗ, ενώ η κύρια διοργάνωση διανύει το 29ο έτος της, όντας από πέρυσι και κάτοχος βραβείου Γκίνες ως το πολυπληθέστερο κυνήγι του θησαυρού παγκοσμίως. Οι ομάδες τρέχουν στο δημαρχείο από γρίφο σε γρίφο η μικρή Φωτεινή κρατά μια μη φωτεινή επιγραφή που αναγράφει STOP και... "Γλάκα δα!" εκπροσωπώντας τους διοργανωτές Γαλάτες.

Είναι μια ευκαιρία άνθρωποι όλων των ηλικιών να συνεργαστούν, να μάθουν και να διασκεδάσουν. Στην πλατεία 4 Μαρτύρων ακόμα μια λιλιπούτεια παίκτρια η Ειρήνη 3 ετών που συμμετέχει με την ομάδα "Παίξε Γέλασε!".

Και βέβαια ακολουθούν πολλά ακόμη μέχρι τη Μεγάλη Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου σε αποκλειστική και ζωντανή μετάδοση από τον Όμιλο της ΚΡΗΤΗ TV, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι!

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News