Γ. Σηφάκης: Γυρίζει όλο τον κόσμο με ελάχιστα χρήματα /video

Κρήτη
Γ. Σηφάκης: Γυρίζει όλο τον κόσμο με ελάχιστα χρήματα /video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Σηφάκης κάνει κάτι που όλοι ζηλεύουμε και πολύ θα θέλαμε να κάνουμε. Ταξιδεύει! Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καταγράφει τις εμπειρίες του και δίνει συμβουλές και πληροφορίες, μέσα από τη σελίδα του, το Travel Sif, σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν και να απολαύσουν τη ζωή τους.

H κουβέντα του Γιάννη με την Ανδριανή έφερε και άλλα πράγματα στην επιφάνεια. Όπως το γεγονός ότι για να ταξιδέψεις σε μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς, για να αποκτήσεις μοναδικές εμπειρίες ζωής χρειάζεται μόνο θέληση, πείσμα και αποφασιστικότητα.

Ο Γιάννης Σηφάκης είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος όπως όλοι μας. Όπως λέει «πολλοί πιστεύουν ότι είμαι πλουσιόπαιδο κι ότι έχω χρήματα και ταξιδεύω. Δεν ισχύει. Χρειάζεται σκληρή οικονομία για να κάνω πάνω από τρία ταξίδια το χρόνο». Και μάλλον έχει δίκιο αν αναλογιστούμε ότι εργάζεται στην παραλαβή προϊόντων κάποιου σούπερ μάρκετ.

Τα όνειρα του όμως ξεπερνούν τους στενούς τοίχους της δουλειάς του, σπάνε τα όρια και τον παρασέρνουν μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. «Δεν αφήνω τα όνειρα μου να σταματούν. Αγαπώ τα ταξίδια. Κυρίως όμως αγαπώ την επικοινωνία μου με τον κόσμο στο να τον βοηθήσω και να τον παρακινήσω να ταξιδέψει. Γι' αυτό έφτιαξα και τη σελίδα, το Travel Sif, που ήταν έμπνευση της γυναίκας μου, της Βασιλικής», λέει στην Ανδριανή και μας παίρνει όλους μαζί του στα ταξίδια του μυαλού και της ψυχής.

Και συνεχίζει λέγοντας «προσπαθώ να επικεντρώνω τη σκέψη μου στα ταξίδια γιατί μου φτιάχνουν τη ψυχολογία. Αυτό είναι για μένα ταξίδι: η ψυχολογία. Κι η ψυχολογία είναι το παν στις μέρες μας».

Ο Γιάννης μοιράστηκε επίσης τα μυστικά των ταξιδιών του με την Ανδριανή και όλους εμάς «το προηγούμενο καλοκαίρι πήγαμε Ιταλία με πτήση των πέντε ευρώ», είπε.

Πώς γίνεται; Τι αφαίρεσε από τις καθημερινές του συνήθειες για να καταφέρει να κάνει ταξίδια; Τι στερείται ώστε να έχει περισσότερο χρόνο με τη σύντροφο του; Σε ποια ηλικία έκανε το πρώτο του ταξίδι;

Δείτε τον στο video να περιγράφει τις εμπειρίες του από το γαμήλιο ταξίδι του στην Κούβα. Εκεί δεν έμεινε σε ξενοδοχείο αλλά σε σπίτια ντόπιων και έζησε τη ζωή όπως τη ζουν οι Κουβανέζοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News