Ειδήσεις

Σαράντης Σιμάκης: Ένας Κρητικός στο Νεπάλ για καλό σκοπό vid

Ο Σαράντης Σιμάκης μεταδίδει το μήνυμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην ανακατασκευή σπιτιών.

Απρίλιος του 2015: Χιλιάδες νεκροί από τον φονικό σεισμό μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Νεπάλ.

Εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν ενώ χιλιάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια.

Και στο χωριό Τακούρε καταστράφηκαν 240 σπίτια ενώ τα μακροπρόθεσμα κόστη της ανοικοδόμησης του Νεπάλ ενδέχεται να υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεκάδες εθελοντές από Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανοικοδόμηση 20 νέων σπιτιών στο χωριό Τακούρε.  

Μεταξύ των εθελοντών που θα ταξιδέψουν στο Νεπάλ, ο Ηρακλειώτης Σαράντης Σιμάκης, ιδρυτής και δημιουργός της εθελοντικής ομάδας «ΑΤΑΧΤΟΙ».

Ο Σαράντης Σιμάκης μεταδίδει το μήνυμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην ανακατασκευή σπιτιών.

Κάθε βδομάδα ανακατασκευάζεται 1 σπίτι στο Νεπάλ με υλικά φυσικά προς το Περιβάλλον.

Για το σημαντικό αυτό σκοπό, δεκάδες εθελοντές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό με στόχο να δώσουν χαρά και ελπίδα στους κατοίκους του χωριού οι οποίοι διαβιούν σε σκηνές και σε συνθήκες φτώχειας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια