Ειδήσεις

Συλλαλητήριο: Οι Κρητικοί πάτησαν πόδι στην Αθήνα /video

Ξημερώμτα έφτασαν στην Αθήνα περίπου 1.000 άτομα από την Κρήτη με τρία πλοία από Χανιά και Ηράκλειο.

Στην Αθήνα σήμερα στραμμένα τα βλέμματα για το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδόνια και οι Κρητικοί δεν θα μπορούσαν να μην είναι εκεί. Πρώτοι έφτασαν λίγο μετά τις 7 οι διαδηλωτές από την Κρήτη ενώ από τις 6 το πρωί έφυγαν τα πρώτα λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη - Φεύγουν συνεχώς πούλμαν από όλη τη χώρα.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις διαδηλωτών από την επαρχία στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις 2 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι διαδηλωτές φρόντισαν να στείλουν το μήνυμά τους τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο, το Πότε θα κάνει ξαστεριά και το Μακεδονία Ξακουστή ενώ δεν έλειψαν και τα μηνύματα κατά των πολιτικών.Στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς έφυγαν με ΙΧ συγγενών τους, κάποιοι άλλοι επέλεξαν τη λύση του ταξί και κάποιοι άλλοι μπήκαν σε πούλμαν. Όλοι έδωσαν ραντεβού για τις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΑΣΤΑΚΟΣ Η ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΨΕΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι αναχωρήσεις λεωφορείων από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και των Ιονίων νήσων.

Τα πρώτα λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη έφυγαν λίγο πριν τις 6 το πρωί για να είναι έγκαιρα στην Αθήνα.

«Δεν δεχόμαστε το όνομα Μακεδονία. Καθόμασταν πολύ καιρό και είναι ώρα να ξεσηκωθούμε» δήλωσαν στην κάμερα του ΣΚΑΪ οι πρώτοι ταξιδιώτες. «Το πρώτο συλλαλητήριο τους έστειλε το μήνυμα», «να στείλουν τον Νίμιτς στο μουσείο της Αμφίπολης» είπαν άλλοι ταξιδιώτες.

protothema

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια