ΒΟΑΚ: Παρατείνεται η ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς

Κρήτη
ΒΟΑΚ: Παρατείνεται η ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες καθυστερήσεις στο αναπτυξιακό έργο Γούρνες Χερσόνησος, καθώς όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει καθυστέρηση ενός μήνα στο επίμαχο κομμάτι του ΒΟΑΚ το οποίο είναι κλειστό για τη κυκλοφορία από τον περασμένο Νοέμβριο, με την εκτροπή της κυκλοφορίας να γίνεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού.

Το επίμαχο τμήμα της νέας εθνικής οδού από Κόμβο Γουρνών μέχρι κόμβο Καστελίου, μήκους 6 χιλιομέτρων αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία στα τέλη Μαρτίου, αντί στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως είχε οριστεί από τους αρμόδιους, μια ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Και όλα αυτά συμβαίνουν λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν για το νησί, με το όλο ζήτημα να προκαλεί έντονο προβληματισμό σε τουριστικούς παράγοντες και δημότες, με τους τελευταίους μάλιστα να αναφέρονται στα συχνά ατυχήματα στη παλιά εθνική οδό, στο ύψος των Γουβών.

Εντωμεταξύ, με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής νέας γέφυρας, μήκους 440 μέτρων, η οποία αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γέφυρα στην Κρήτη, μετά από αυτή του Χαμεζίου.

Ωστόσο, κανείς αρμόδιος δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα εμπόδια στη περίπτωση απρόοπτων γεγονότων ή ενδεχομένως κακών καιρικών συνθηκών, σενάριο το οποίο απεύχεται ο ΟΑΚ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν τα εύκαμπα διαχωριστικά στηθαία, τα οποία μετακινούνται στις περιπτώσεις πρόσκρουσης σε αυτά, καινοτομία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κρήτη και σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Ενώ στα τέλη Οκτωβρίου του 2018, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο σύνολο του, το αναπτυξιακό αυτό έργο, το οποίο πέρασε πραγματικά από... 40 κύματα!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News