Ειδήσεις

Ρήξη στις σχέσεις Κοτζιά - Νίμιτς - τι είπε ο Υπ.Εξωτερικών

Aυστηρή ήταν η απάντηση του Νίκου Κοτζιά στις δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς για το Σκοπιανό.

Aυστηρή ήταν η απάντηση του Νίκου Κοτζιά στις δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς για το Σκοπιανό. Μάλιστα σε σκληρή ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει για τον κ.Νίμιτς ότι "δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών" γεγονός που δημιουργεί βαριά ατμόσφαιρα στις συνομιλίες που βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο Ν. Κοτζιάς, σχετικά με πρόσφατες εξελίξεις για την επίλυση του ονοματολογικού αναφέρει σύμφωνα με το ΑΕΠ-ΜΠΕ:

"Χαιρετίζω τη σημερινή δήλωση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση.


Είχα σήμερα το βράδυ μακρά συνομιλία με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μ. Νίμιτς που επέστρεψε από τα Σκόπια. Του υπογράμμισα με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο.

Με βάση την ενημέρωση που είχα για τις συζητήσεις που είχε o κ. Νίμιτς στα Σκόπια, διατύπωσα με την μέγιστη σαφήνεια ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός. Άλλωστε, κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί".

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΜΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια