default-image

Οι Νοτιάδες «χτυπούν» και πάλι την Κρήτη

Κρήτη
Οι Νοτιάδες «χτυπούν» και πάλι την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπερδεμένα μας τα… «λέει» ο καιρός, καθώς τα δεδομένα στις θερμοκρασίες και τους ανέμους φαίνεται πως αλλάζουν.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις  του Μανώλη Λέκκα, οι Αλκυονίδες ημέρες μπορεί ουσιαστικά να ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους αλλά η καλοκαιρία φαίνεται να συνεχίζεται και στο επόμενο διάστημα με τις θερμοκρασίες μάλιστα να εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένες εν μέσω της χειμερινής περιόδου.

Εν τω μεταξύ, ενισχύονται και οι νότιοι άνεμοι για σήμερα, Σάββατο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μικροπροβλήματα σε κάποιες περιοχές, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ... ΕΚΟΨΑΝ ΚΛΑΔΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Με αφορμή το δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, Ικάριο, Δυτικό Κρητικό, Ανατολικό Κρητικό, οι οποίοι θα πνέουν έως 7 ή 8 μποφόρ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιούν όσους έχουν σκάφη.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η σχετική ανακοίνωση «παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας των σκαφών τους.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ "ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΧΗΣ" ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένεται να επικρατήσουν και πάλι καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένες πρόσκαιρα νεφώσεις. Οι Νότιοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει έως τα 4 Μποφόρ στις περισσότερες περιοχές του νησιού, ενώ έως και τα 5 Μποφόρ θα φθάνουν στα δυτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με του Σαββάτου.

Οι καλές αυτές καιρικές συνθήκες αναμένεται να διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με τις θερμοκρασίες να είναι «εκτός εποχής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News