Θάνατος 44χρονης - Ερευνητής: «Για μένα είναι αυτοκτονία»

Θάνατος 44χρονης - Ερευνητής: «Για μένα είναι αυτοκτονία»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, καθώς ένα μήνα αφότου βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη λίμνη Τριχωνίδα, κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με βεβαιότητα, αν η 44χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε ή αυτοκτόνησε.

Την ώρα που τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων «δείχνουν» (σύμφωνα με την εκπομπή «Live News») ότι πρόκειται για δολοφονία, μυστήριο αποτελεί η παραίτηση του ντετέκτιβ Σωκράτη Στρατή, ο οποίος ανήκε στην ομάδα των ερευνητών που είχαν διοριστεί από την οικογένεια για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ 44ΧΡΟΝΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ο ντετέκτιβ, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η 44χρονη γυναίκα αυτοκτόνησε.

Ο κ. Στρατής που είχε κληθεί από τον δικηγόρο της οικογένειας, κ. Ταουξή να ερευνήσει την υπόθεση είπε πως ολοκλήρωσε το έργο του και έδωσε όσα στοιχεία βρήκε.

Ζήτησε μάλιστα να επικοινωνήσει η οικογένεια μαζί του, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάποιοι «παίζουν με τον πόνο της».

Τι απαντούν οι συνήγοροι της οικογένειας

Οι δικηγόροι της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, υποστηρίζουν πως ο κ. Στρατής είχε «περιορισμένο και περιφερειακό ρόλο».

Το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον κ. Ταουξή ο οποίος επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της οικογένειας με τον κ. Στρατή, τονίζοντας παράλληλα πως αυτός είχε αναλάβει ένα περιφερειακό έργο στην υπόθεση. Μάλιστα όπως είπε «έχει βρεθεί ξύλινο σπιτάκι ιδιοκτησίας εμπλεκομένου της υπόθεσης κοντά στη λίμνη», δίνοντας μία ακόμη διάσταση.

Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Live News», τα πρώτα αποτελέσματα από το ιατροδικαστικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για λήψη ουσιών που θα επηρέαζαν την αντίληψή της.

Τη στιγμή της μοιραίας φωτιάς δηλαδή, μέσα στο αυτοκίνητο, η γυναίκα είχε πλήρη αντίληψη του τι συνέβαινε και δεν ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών ή άλλων φαρμάκων.

Επίσης, δε βρέθηκε κανένα ίχνος φυτοφαρμάκου για το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Όλα αυτά σύμφωνα με την οικογένειά της και τους ειδικούς που ασχολούνται με την υπόθεση ενισχύουν το σενάριο της δολοφονίας.

Σκληρή επίθεση σε όσους ισχυρίζονται ότι η Ειρήνη Λαγούδη έπαιρνε αντικαταθλιπτικά χάπια λίγο πριν πεθάνει, εξαπέλυσε σήμερα η οικογένειά της.

Μάλιστα ο αδερφός της άτυχης γυναίκας, ξέσπασε εναντίον των αστυνομικών που ανέλαβαν την υπόθεση, λέγοντας στην εκπομπή «Tatiana Live»:

«Καλά κάνουν οι εθελοντές και μπράβο τους. Η Αστυνομία πού είναι; Πρέπει δηλαδή να βάλουμε εθελοντές;…Αίρω την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική αστυνομία και στους κύκλους που διαρρέουν για αυτοκτονία. Είναι ντροπή τους! Στείλανε τη δικογραφία στον εισαγγελέα; Και γιατί δεν έστειλαν μαζί και το πόρισμα της πυροσβεστικής αφού είναι εμπρησμός; Το αμάξι γιατί το φόρτωσαν άρον άρον μέσα στη νύχτα; Γιατί δε μας λένε από ποιον αγόρασε το αυτοκίνητο η αδερφή μου; Υπάρχει μέσα στην ασφάλεια άτομο που είναι συγγενής ατόμου που καλέστηκε πολλές φορές (για κατάθεση); Αυτά δε μας τα απαντάει όμως η αστυνομία… Κατ' εμέ είναι ανίκανοι. Δεν έχουν τα μέσα και τους πόρους. Και πληρώνω εγώ και η αδερφή μου την ανικανότητά τους με το να λένε «αυτοκτονία»; Εδώ ήρθαν δύο αστυνομικοί με πολιτικά και ψάχναν κάτι θάμνους! … Είδα ένα άγχος από την αρχή. Δεν είχανε δει βίντεο, δεν είχαν δει κάμερες και άρχισαν να διαρρέουν ότι είναι αυτοκτονία. Με έχουν πιάσει 10 άνθρωποι που είδαν το αμάξι και μου λένε "πού να πάμε να καταθέσουμε; Αύριο θα μας βρούνε στα χαντάκια"!».

Τα παράδοξα

Τα παράδοξα στην υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη είναι πολλά. Όχι μόνο ο αργός και επώδυνος θάνατός της αλλά και το γεγονός ότι μια ημέρα πριν πεθάνει είχε πάει ακόμα και στο κομμωτήριο.

Όσοι την είδαν μάλιστα το Σάββατο 6 Ιανουάριου λίγο πριν εξαφανιστεί, υποστηρίζουν ότι η διάθεσή της μέχρι το μεσημέρι ήταν εξαιρετικά καλή.

Πηγή: star.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News