Γκαρθία: « Ελπίζω να είμαστε πιο εύστοχοι»

Αθλητισμός
Γκαρθία: « Ελπίζω να είμαστε πιο εύστοχοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έναν πιο εύστοχο Ολυμπιακό σε σχέση με αυτόν του πρώτου προημιτελικού Κυπέλλου ελπίζει να δει την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ ο Όσκαρ Γκαρθία.

Ο Καταλανός τεχνικός άφησε τα πάντα ανοιχτά για τις θέσεις των μπακ, ενώ πρόσθεσε πως ο Οτζίτζα δεν είναι έτοιμος για να βγάλει ένα 90λεπτο.

Αναλυτικά, ο Όσκαρ Γκαρθία μίλησε για:

-τις διαφορές του αγώνα με αυτόν του Κυπέλλου: «Ίσως η ΑΕΚ να παρουσιαστεί περισσότερο επιθετική. Αυτό είναι απόφαση του προπονητή της. Εμείς επικεντρωνόμαστε στο τι θα κάνουμε εμείς. Κι όπως και στο Κύπελλο, θέλουμε να κερδίσουμε».

-την κατάσταση Κούτρη και Ομάρ εν όψει ντέρμπι: «Κάναμε μια διαφορετική προπόνηση, αύριο θα γνωρίζουμε με σιγουριά αν μπορούν να παίξουν. Αν δεν μπορέσουν να παίξουν, υπάρχουν ο Χατζισαφί, ο Ίγκορ, ο Ανδρούτσος, ο Νικολάου ή ο Ζιλέ. Έχουμε διάφορες λύσεις».

-το αν ο Οτζίτζα μπορεί να βρεθεί στην ενδεκάδα: «Είναι έτοιμος, αλλά όχι για να αγωνιστεί 90 λεπτά. Ήταν καιρό εκτός δράσης. Θα προσπαθήσουμε να του δίνουμε χρόνο, αλλά δεν είναι ακόμη στο 100%».

-τις διαφορές σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου: «Η διαφορά σε μας είναι η αλλαγή προπονητή και είμαστε σε διαδικασία εκμάθησης του τρόπου που θέλουμε να παίξουμε. Εκείνοι έχουν το πλεονέκτημα πως έχουν τον ίδιο προπονητή κι έχουν αποκρυσταλλώσει τον τρόπο που θέλουν να αγωνίζονται. Εμείς χρειαζόμαστε χρόνο, δεν έχουμε ακόμη βρει 100% τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε, αλλά ο στόχος είναι ξεκάθαρος, η νίκη».

-τον Μανόλο Χιμένεθ: «Είναι ένας προπονητής που θέλει να έχει καλά οργανωμένες τις ομάδες του, έχει ξεκάθαρο τι ζητά από κάθε παίκτη. Έχει δουλέψει σε πολλές χώρες και ξέρουμε τι περιμένει από την ομάδα και τους παίκτες του».

-τις αναμετρήσεις του με τον Μανόλο Χιμένεθ στα Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη πριν 21-22 χρόνια: «Δεν τα θυμάμαι όλα από εκείνα τα παιχνίδια. Αλλά πάντα αυτά τα ματς είναι σημαντικά, η Σεβίλλη είναι παραδοσιακά ψηλά και ειδικά εκτός έδρας υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα».

-το αν μπορούμε να περιμένουμε εκπλήξεις στο ντέρμπι: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, γιατί έχεις διαφορετικούς παίκτες διαθέσιμους. Ακόμη κι αν είναι ίδιοι οι προπονητές, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές».

-τι πρέπει να προσέξει από την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει στην επίθεση πολύ ποιοτικούς παίκτες, με εμπειρία, που πρέπει να προσέχουμε. Επίσης είναι πολύ συμπαγής στην άμυνα».

-το πού θα κριθεί το ντέρμπι: «Σε όλα τα ντέρμπι ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει ρόλο, ελπίζουμε να είμαι με το μέρος μας. Ελπίζω η ευστοχία μας να είναι καλύτερη αυτή τη φορά».

-τις αλλαγές στο ρόστερ: «Είναι πρακτικά η ίδια ομάδα. Με εξαίρεση τον Φιγκέιρας, δουλεύουμε με τους ίδιους παίκτες από την ώρα που ήρθα και με αυτούς θα συνεχίσουμε».

-την εικόνα που έχει σχηματίσει για το πρωτάθλημα: «Εκτός έδρας είναι δύσκολο να κερδίσεις. Υπάρχουν πολλοί εξωαγωνιστικοί παράγοντες που πρέπει να αντιμετωπίσεις».

-την επέτειο από την τραγωδία της Θύρας 7: «Είμαι περήφανος που θα βρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση. Θα ενημερωθώ καλύτερα και θα νιώσω αυτό που είχε συμβεί τότε».

-τη βοήθεια του κόσμου: «Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στην Τρίπολη, δεν φέραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις τον κόσμο στο γήπεδο. Θέλουμε να συνεχίσεις να το κάνουν, όπως το κάνουν πάντα».

Πηγή:Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News