Ειδήσεις

Έκοψαν την "κορδέλα" των εγκαινίων δύο ΤΟΜΥ στα Χανιά

Μετά τα εγκαίνια της τοπικής μονάδας υγείας Αλικαρνασσού, σειρά είχαν σήμερα οι δύο ΤΟ.Μ.Υ. Χανίων που ολοκληρώθηκαν και θα λειτουργήσουν στο κτήριο του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, όπου προϋπήρχε το παλιό νοσοκομείο.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη οι οποίοι έκαναν λόγο για μία σημαντική τομή στην αναμόρφωση του συστήματος υγείας στη χώρα.

Όπως τόνισε ο κ.Ξανθός "σε έναν χώρο που έχει συνδεθεί στη μνήμη των Χανιωτών με την παροχή υπηρεσιών υγείας, στο χώρο του παλιού νοσοκομείου ,που μετά τη μεταφορά του στο καινούριο είχε εγκαταλειφθεί, στα ερείπια δηλαδή του παλιού νοσοκομείου σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα λειτουργία, μια νέα δομή η οποία φιλοδοξεί να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη φροντίδα των ανθρώπων της περιοχής".

Ο κύκλος της εγκατάλειψης , της απαξίωσης, της διακινδύνευσης για το μέλλον του συστήματος υγείας έχει κλείσει. Τώρα πλέον είμαστε σε μια σταθεροποιημένη και διαρκώς αναβαθμιζόμενη λειτουργία.

Σε μια περίοδο κρίσης το σύστημα υγείας στηρίζεται και αναπτύσσεται αλλά μπαίνει σε νέα φιλοσοφία που εντάσσει το πεδίο της πρόληψης και των κοινωνικών προσδιοριστών της ασθένειας .

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια