Ειδήσεις

Τρια νέα υπερσύγχρονα οχήματα στο «στόλο» της καθαριότητας

Με νέα οχήματα εξοπλίζεται το Ηράκλειο, καθώς η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου εξοπλίζεται με δυο νέα απορριμματοφόρα και ένα καλαθοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα τρία νέα οχήματα, αναμένεται να προστεθούν στο στόλο των 8 νέων απορριμματοφόρων που υπάρχουν στο Ηράκλειο από το Σεπτέμβριο. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα νέα οχήματα: «Δημιουργούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας με τα υπερσύγχρονα συστήματα που διαθέτουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με την προμήθεια δυο ακόμα νέων απορριμματοφόρων και ενός νέου καλαθοφόρου, η σύμβαση για την αγορά των οποίων αναμένεται να  υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, συνεχίζεται η ανανέωση του στόλου οχημάτων του Δήμου Ηρακλείου με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.

Τα νέα οχήματα (χωρητικότητας 10 και 6 κυβικών μέτρων) θα προστεθούν στα 8 απορριμματοφόρα, τα οποία από τον Σεπτέμβριο του 2017 επιχειρούν στους δρόμους του Ηρακλείου, ενισχύοντας ουσιαστικά την προσπάθεια των εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων.  

Παράλληλα, δημιουργούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας με τα υπερσύγχρονα συστήματα που διαθέτουν, κάτι που αποτελούσε βασικό στόχο της Δημοτικής Αρχής, ενώ είναι και οικονομικότερα, καθώς έχουν μικρότερη κατανάλωση και χαμηλό κόστος συντήρησης.

Το καινούργιο καλαθοφόρο, είναι ένα όχημα απαραίτητο για πολλές εργασίες, όπως έργα πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, συντηρήσεων, κ.α.

Πρόκειται ουσιαστικά για την συνέχιση της μεγαλύτερης ανανέωσης του στόλου οχημάτων του Δήμου Ηρακλείου που έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, η οποία σε συνδυασμό με τα έργα βελτίωσης του αμαξοστασίου, τον εξορθολογισμό των δαπανών της Υπηρεσίας Καθαριότητας και την ανακατασκευή κάθε διαθέσιμου μηχανήματος και υλικού, δίνουν τη δυνατότητα για ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες του Ηρακλείου.

Επίσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 29ης Ιανουαρίου,  δόθηκε το πράσινο φως για την προμήθεια δυο ακόμα μικρών απορριμματοφόρων 4 κυβικών μέτρων, για να ενισχυθούν τα δρομολόγια και να βελτιωθεί η αποκομιδή στο κέντρο και στα στενά της πόλης.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία για 2 νέους εκσκαφείς -φορτωτές, ένα τράκτορα και ένα φορέα μεταφοράς οχημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια