default-image

Τίτλοι τέλους... προσεχώς για την υπόθεση Ρίχτερ (video)

Κρήτη
Τίτλοι τέλους... προσεχώς για την υπόθεση Ρίχτερ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς το τέλος της φαίνεται ότι οδηγείται η περιβόητη υπόθεση Ρίχτερ καθώς η οριστική απόφαση για την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα στον Γερμανό ιστορικό, αναμένεται μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας πως οι διαδικασίες για την ανάκληση ενός τίτλου είναι σύνθετες, απαιτούν σωστό και ακριβή χειρισμό με στόχο την διασφάλιση του τμήματος πολιτικών επιστημών που τίμησε τον γερμανό ιστορικό, της Κοσμητείας της σχολής αλλά και του ίσιου του πανεπιστημίου Κρήτης.

Ότι το πανεπιστήμιο του νησιού είναι κομμάτι της κοινωνίας έστω και με διακριτούς ρόλους τόνισε ο κ. Ζώρρας που ξεκαθάρισε ότι είχε ξεκάθαρη άποψη για το θέμα από την πρώτη κιόλας γενική συνέλευση που αποφάσισε την ανάκληση του τίτλου, διευκρίνισε ότι παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δεν παρέλειψε πάντως, να τονίσει πως και η συμπεριφορά του Γερμανού ιστορικού μετά την αναγόρευση και οι τοποθετήσεις του σε συνεντεύξεις του έδωσαν την αφορμή, αν και εκείνο που βάρυνε περισσότερο τις όποιες αποφάσεις ήταν το ίδιο το έργο του και οι αντιδράσεις από την κοινωνία του νησιού.

Το θέμα της ανάκλησης είχε αρχικά δύο περίπου χρόνια πριν τεθεί σε μια μαραθώνια γενική συνέλευση του τμήματος πολιτικών επιστημών και μετά στην κοσμητεία της σχολής που το επέστρεψε και πάλι στην γενική συνέλευση, για να καταλήξει εκ νέου στην κοσμητεία μετά και την ενημέρωση του Ρίχτερ που παρέστη μέσω συνηγόρων του να εκθέσει τις απόψεις του.

Σε ότι αφορά πάντως τα πιθανά σενάρια περί αξιώσεων του Χάινς Ρίχτερ ακόμη και σε ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπως επισήμανε ο πρύτανης του πανεπιστημίου αλλά και ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος, είναι σημεία που αφορούν τον ίδιο, με το πανεπιστήμιο πάντως να έχει πραγματοποιήσει όλες τις διαδικασίες ως όφειλε, προκειμένου σε κάθε περίπτωση να είναι διασφαλισμένο ως προς την ορθότητα των διοικητικών πράξεων που εκδίδει.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News