«Έκλεψε» τις εντυπώσεις η Κρήτη σε έκθεση τροφίμων & ποτών

Κρήτη
«Έκλεψε» τις εντυπώσεις η Κρήτη σε έκθεση τροφίμων & ποτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμικό «παρών» έδωσε η Κρήτη στην έκθεση τροφίμων και ποτών «5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ», επενδύοντας στην εξωστρέφεια και τις γόνιμες επιχειρηματικές συναντήσεις.

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουν Κρητικές επιχειρήσεις όπως επίσης τα προϊόντα που παράγουν τα τρία Δίκτυα της Κρήτης, - Δίκτυο Ελαιολάδου, Δίκτυο Οινοποιών και Cluster Τυριού- προβλήθηκαν στην Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ», που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης και ο Περιφερειακός σύμβουλος Νικόλαος Κακογιαννάκης. Η έκθεση «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» προσελκύει τόσο τους επαγγελματίες του κλάδου των Τροφίμων και των Ποτών, όσο και τους «λάτρεις» των Ελληνικών γεύσεων και η Περιφέρεια Κρήτης στήριξε για μία ακόμα φορά, τη συμμετοχή 25 επιχειρήσεων και από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες, που παρουσίασαν τα προϊόντα που παράγουν. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 300 εκθέτες και οι επισκέπτες έφτασαν τους 50.000.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης:

«Τα εγκαίνια έγιναν από τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάνν, τον Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, το Βουλευτή Πάνο Σκουρολιάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Χνάρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονα Ζαννετίδη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό σύμβουλο της Περιφέρειας Αττικής, Ταξιάρχη Φαρμάκη οι οποίοι απεύθυναν και χαιρετισμό.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας Χειμαράς Θεμιστοκλής και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης, μετά τα εγκαίνια, τους υποδέχτηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης για το καθιερωμένο κέρασμα με τα ποιοτικά προϊόντα της Κρητικής γης. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν επίσης ο Πρόξενος πληρεξούσιος Υπουργός Μαρόκου Mr Chafik Cherqaoui, η πρώτη γραμματέας της Κινέζικης πρεσβείας Xu Rongrong, εκπρόσωποι του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητήριου κ.α.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης για την παρουσία-συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση ανέφερε:

«Με συνέπεια και περισσότερη εμπειρία, έχοντας ως γνώμονα τα αποτελέσματα των δράσεων του 2017, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, μέσα από μια ενιαία και δυναμική παρουσία της Κρήτης και των παραγωγών της. Στόχος της Περιφέρειας είναι η προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, με την εξαιρετική ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία. Παράλληλα μέσα από το σχεδιασμό μας στον πλαίσιο της εξωστρέφειας, προσπαθούμε να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους ανθρώπους, που παράγουν και επιχειρούν στον τόπο μας. Γιατί μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια και με κοινό όραμα, θα πετύχουμε την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Συγχαίρω τους διοργανωτές για την αρτιότητα της διοργάνωσης, βασική προϋπόθεση για την επιτυχία και την επίτευξη των μέγιστων δυνατών αποτελεσμάτων για τους συμμετέχοντες εκθέτες».

Πλήθος κόσμου και επιχειρηματιών επισκέφθηκε όλες τις μέρες το Περίπτερο της Περιφέρειας και πήρε «γεύση» της Κρητικής φιλοξενίας και των Κρητικών προϊόντων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» που υποστήριξαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης με επικεφαλής τον σεφ Τάσο Παπαδάκη.

Κρητικές συνταγές και γεύσεις όπως αρνί τσιγαριαστό , φάβα με χταπόδι , μαγγίρι , ξεροτήγανα κ.α. που παρασκευάστηκαν με προϊόντα των Κρητικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση, και κέρδισαν τις εντυπώσεις ενθουσιάζοντας γευστικά όσους τα δοκίμασαν.

Στο πλαίσιο της έκθεσης 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, προϊόντα από τις συμμετέχουσες εταιρίες διαγωνίστηκαν για την καινοτομία τους, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους. Ανάμεσα στα προϊόντα που βραβεύτηκαν ήταν το «Χαρουπόμελο» της Κρητικής εταιρείας «Α & Ω Κιβωτός».Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Αναστασία Ανδρουλάκη και Ελένη Δρακωνάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News