Ειδήσεις

Η περιπέτεια Κρητικιάς τους έκανε να γίνουν δότες μυελού

Mια συγκινητική έκκληση και λίγα λόγια από καρδιάς ήταν αρκετά για να υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση από τους Κρητικούς.

Mια συγκινητική έκκληση και λίγα λόγια από καρδιάς ήταν αρκετά για να υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση από τους Κρητικούς οι οποίοι δέχτηκαν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Μετά την έκκληση τηςοικογένεια 65χρονης Ηρακλειώτισσας με σοβαρή ασθένεια, που θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και με αφορμή την προσωπική της περιπέτεια, Ηρακλειώτες δέχτηκαν να χαρίσουν λίγα λεπτά από το χρόνο με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να βοηθήσουν όχι μόνο την 65χρονη, αλλά και οποιονδήποτε ασθενή.  

Έγιναν εθελοντές με αφορμή την 65χρονη

Όπως σημείωσε συγκινημένη η κόρη της 65χρονης μιλώντας στο neakriti.gr «με τη βοήθεια του αντιπροέδρου «Ηλιαχτίδας» κ.Κανάκη έγινε λήψη στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) σε εργαζόμενους επιχείρησης του Ηρακλείου οι οποίοι έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ήταν συγκινητική η ανταπόκριση που υπήρξε μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της μητέρας μου. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι "η μαμά, ο φίλος, ο αδερφός μας μπορεί να νοσήσει και μόνο με κάποιο πιθανό δότη θα συνεχίσει να ζει"».

Όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έγιναν και επίσημα Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών

Η λήψη επιχρίσματος από τον Θεοφάνη Κανάκη, Διδάκτωρα Ιατρικής Αθηνών

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

"Γίνε ο μοναδικός Ήρωας ενός παιδιού ή ενήλικα σε 5 λεπτά"

Γι'αυτό γιατροί αλλά και όσες οικογένειες βιώνουν την αγωνία και την αναμονή για να βρεθεί συμβατός δότης επαναλαμβάνουν συχνά το σύνθημα «Σώσε μια ζωή - γίνε ο μοναδικός Ήρωας ενός παιδιού ή ενήλικα σε 5 λεπτά». Συχνά η άγνοια ή φόβος εμποδίζουν του Κρητικούς να γίνουν δότες παρότι η διαδικασία πλέον έχει απλοποιηθεί και δεν συνδέεται με πόνο ή ταλαιπωρία αλλά αφήνει πίσω της μόνο ικανοποίηση καθώς μπορεί να γίνει η αφορμή για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή οπουδήποτε στον κόσμο.

Απλή η διαδικασία

Όπως είχε εξηγήσει ο αντιπρόεδρος «Ηλιαχτίδας» και υπεύθυνος των εθελοντών δοτών μυελού των οστών κ. Κανάκης: «Η πιθανότητα να είναι κάποιος συμβατός είναι 1/100.000 και η απάντηση που δίνεται απαιτεί συνήθως ένα τρίμηνο. Η διαδικασία είναι απλή. Γίνεται λήψη σάλιου και καθορίζεται ο τύπος στον οποίο ανήκει ο εθελοντής. Ταυτόχρονα ελέγχεται και ο τύπος του ασθενούς. Αν κριθεί ότι είναι συμβατός ο εθελοντής η διαδικασία είναι απλή, σαν να δίνει αίμα, μόνο που διαρκεί παραπάνω. Το αίμα που δίνει περνάει από ένα μεγάλο μηχάνημα, κρατούν τα στοιχεία που επιθυμούν και το αίμα "επιστρέφει" στον ασθενή. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 4 ώρες. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών για να σωθούν περισσότερες ζωές».  

Με αφορμή την τεράστια αγωνία για την 65χρονη Ηρακλειώτισσα που περιμένει μια καλή είδηση και ένα δώρο ζωής από έναν εθελοντή δότη, δόθηκε η ευκαιρία στους Κρητικούς να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες και να πάρουν την τύχη άλλων ασθενών στα χέρια τους αφού καθένας μας -χωρίς να το γνωρίζει- μπορεί να δώσεις τέλος στον εφιάλτη ενός ασθενούς.

Περισσότερες πληροφορίες στο Όραμα Ελπίδας (oramaelpidas.gr)

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη        

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια