"Έλαμψε" η Ελλάδα στην ταξιδιωτική έκθεση της "N.Y Times"

Ταξίδια
"Έλαμψε" η Ελλάδα στην ταξιδιωτική έκθεση της "N.Y Times"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα θα είναι και φέτος από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Αμερικανούς, όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία που συλλέγει το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στη Νέα Υόρκη.

"Οι οιωνοί και για το 2018 είναι πολύ καλοί", δήλωσε στη Greek News η διευθύντρια του ΕΟΤ στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γρηγορία Καματερού, τονίζοντας πως "τα αποτελέσματα από εδώ είναι για τέταρτη χρονιά φέτος διψήφια και αυτό επιβεβαιώνει τους κόπους μας και το μάρκετινγκ που έχουμε κάνει σαν Γραφείο ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά", ενώ οι προβλέψεις είναι "εξίσου εξαιρετικές" και για την επόμενη χρονιά, καθώς μιλούν και πάλι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για διψήφια άνοδο.

"Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα", πρόσθεσε η κ. Καματερού.

Με στόχο την προβολή της Ελλάδος ως ιδανικού τουριστικού προορισμού για 365 μέρες το χρόνο, ο Ε.Ο.Τ. συμμετείχε και φέτος με δικό του περίπτερο στην ετήσια ταξιδιωτική έκθεση που διοργανώνει η εφημερίδα "New York Times" (The New York Times Travel Show) στο "Jacob K. Javits Center" στο Μανχάτταν από τις 26 - 28 Ιανουαρίου.

560 εκθέτες από 150 χώρες

Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 560 εκθέτες από 150 και πλέον χώρες του κόσμου ενώ βασικοί χορηγοί ήταν οι Τουρκικές Αερογραμμές (THY) και η Νότια Αφρική.

"Είναι πολύ σημαντικό για μας να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ, στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Ανατολική Ακτή", είπε η κ. Καματερού η οποία καλωσόρισε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου στο Ελληνικό Περίπτερο μαζί με Αμερικανούς tour operators και δημοσιογράφους, τους Γενικούς Προξένους Ελλάδος και Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνο Κούτρα και Βασίλη Φιλίππου, αντίστοιχα, τον αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στον ΟΗΕ, πρέσβη Διονύσιο Καλαμβρέζο, την Πρόξενο Λάνα Ζωχιού και το διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ελλάδος, Γιάννη Μπουμπούκη.

Αναφορικά με τις απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ προς Ελλάδα, σημείωσε ότι αναμένεται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι ανταποκρίσεις πτήσεων εντός Ελλάδος, ενώ τόνισε πως η Emirates  συνεχίζει την ανοδική της πορεία και ότι μήνες που την προβλημάτιζαν, Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος, έχουν πάει ήδη καλά.

 "Ο τουρισμός και η ναυτιλία αποτελούν τις ατμομηχανές της Ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης και μάλιστα κατά την περίοδο της κρίσης τόσο ο τουρισμός όσο και η ναυτιλία έχουν συνεισφέρει πάρα πολύ στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος και στην προσπάθεια να υπερβεί αυτές τις δυσκολίες που σύντομα λαμβάνουν τέλος", δήλωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας.

"Η αύξηση των κρατήσεων και των αφίξεων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή", πρόσθεσε ο κ. Κούτρας, "ο αριθμός των κλινών που είναι διαθέσιμος είναι εντυπωσιακός, τα καινούργια καταλύματα είναι εντυπωσιακά, η ποιότητα έχει ανέβει σε καταπληκτικό βαθμό, το εύρος της τουριστικής περιόδου μπορεί να ανοίξει ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να έχουμε αφίξεις από το εξωτερικό καθ'όλη τη διάρκεια του έτους γιατί η χώρα μας έχει να προσφέρει πάρα πολλά όλη την περίοδο του έτους".

Και κατέληξε λέγοντας, "πεδίο δόξης λαμπρό για να αποτελέσει η Ελλάδα το μαγνήτη του παγκοσμίου τουριστικού ενδιαφέροντος".

Τέσσερις ήταν οι συνεκθέτες στο Ελληνικό Περίπτερο φέτος. Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ναυπλίου, τα κυκλαδίτικα νησιά Μύκονος, Σαντορίνη και Πάρος και η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), ενώ για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στο Ελληνικό Περίπτερο και η Κύπρος.

Η Κρήτη

"Μια ακόμα χρονιά με ρεκόρ" αναμένεται να είναι για την Κρήτη το 2018, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, Κυριάκο Κώτσογλου, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση μαζί με τους συνεργάτες του Νίκο Αλεξάκη και Μαρία Λαβδάκη. Κοντά τους βρέθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας και ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας, Γιώργος Αγγελάκης.

Σε δηλώσεις του στη Greek News τόνισε ότι  ουσιαστικός σκοπός της συμμετοχής στην έκθεση είναι "να δείξουμε την εξωστρέφεια της Κρήτης και να επενδύσουμε στην αγορά της Αμερικής και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουμε το τουριστικό προϊόν και της Κρήτης και της Ελλάδας". "Η Κρήτη", πρόσθεσε, "έχει τεράστιες δυνατότητες, δεν είναι ένα νησί με πέντε παραλίες, συγκεντρώνει γύρω στα πέντε εκατομμύρια επισκέπτες. Και έχει πολύ μεγάλα περιθώρια, αν σκεφτούμε ότι το 47% του ΑΕΠ της Κρήτης παράγεται από τον τουρισμό".

Ρεπορτάζ: Ρεβέκκα Παπαδοπούλου (Νέα Υόρκη)

Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News