Κάνει τον περίπλου της Κρήτης με κανόε καγιάκ (video)

Κρήτη
Κάνει τον περίπλου της Κρήτης με κανόε καγιάκ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μανόλης Λουδάρος έβαλε σκοπό να γυρίσει όλη την ακτογραμμή της Κρήτης και από την 1η Ιανουαρίου το κάνει πραγματικότητα. Τι κι αν η απόσταση δεν είναι "παίξε - γέλασε", ο ίδιος το έβαλε στόχο να διανύσει περίπου 800 χιλιόμετρα.

Έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στην «καρδιά» του χειμώνα.  «Με κάθε ταξίδι που κάνεις αποκτάς εμπειρία και χτίζεις το επόμενο. Οπότε η Κρήτη ήταν ο επόμενος προορισμός», αναφέρει ο ίδιος.

Παρόλα αυτά υπολογίζεται πως το επικό ταξίδι αυτού του σύγχρονου Οδυσσέα, θα διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα. Η θαλάσσια διαδρομή του ξεκίνησε από την Ελαφόνησο της Πελοποννήσου, συνεχίστηκε στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα, μέχρι που έφτασε στο σημείο εκκίνησης την Γραμβούσα Χανίων.

Ο τρόπος διεξαγωγής του ταξιδιού είναι ο πιο απλοϊκός. Ταξιδεύει μόνος του, χωρίς καμία υποστήριξη. Ακολουθεί την ακτογραμμή της Κρήτης, βγαίνει στη στεριά για να ξεκουραστεί, κοιμάται σε αντίσκηνο, μαγειρεύει μόνος του, με εξοπλισμό και προμήθειες που έχει μέσα στο σκάφος του.

Η Κρήτη για εκείνον, όπως αναφέρει είναι η πιο επικίνδυνη, καθώς έχει πάρα πολλά εκτεθειμένα σημεία, ωστόσο «τίποτα δεν είναι αδύνατο», εξομολογείται μπροστά στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, που κι άλλους στόχους.

Ο Μανόλης με το καγιάκ του πέρασε προ ημερών από τον Άγιο Νικόλαο φτάνοντας στη Σητεία και μετά στο Βάι.

Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Τσαβολάκη - Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News