Στο χέρι του ξανά η καυτή επαφή με την κορυφή!

Ποδόσφαιρο
Στο χέρι του ξανά η καυτή επαφή με την κορυφή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ισοπαλία της Παναχαϊκής στην Σπάρτη, διέλυσε το μικρό στρατόπεδο των απαισιόδοξων φίλων του ΟΦΗ που έβλεπαν «βουνό» το -5 μετά την ήττα στο «Αλκαζάρ» και η κρητική ομάδα ενισχυμένη με τον Βουό, είναι αποφασισμένη να βρεθεί ξανά από αυτή την Πέμπτη σε καυτή απόσταση αναπνοής από την Παναχαϊκή που άφησε δύο βαθμούς στην πόλη του Λεωνίδα.

Ήλθε μάλιστα αμέσως, στο κατάλληλο χρονικό σημείο, αυτή η ευκαιρία, ενισχύοντας το γενικό ρεύμα πίστης (σε ομάδα και κόσμο) αυξάνοντας το αποφασιστικό ενδιαφέρον των φιλάθλων για το ματς με την ΑΕ Καραϊσκάκης, που έχει τις δυσκολίες του στην αρθρόα προσέλευσης του κοινού στις κερκίδες λόγω της εργάσιμης μέρας.

Η μάχη συνεχίζεται πιο δυνατά αυτή την Πέμπτη για τον ΟΦΗ του "Τζίλι", απέναντι σε μια ομάδα με συνολικά θετικά αποτελέσματα (5 νίκες και 3 ισοπαλίες), με σφικτό αμυντικό παιγνίδια (χαμηλά τα περισσότερα σκορ) και επικίνδυνη αν και η τελευταία της «φόρμα» έχει αρνητικό πρόσημο, έχοντας νικήσει μόνο τον Εργοτέλη στα τελευταία επτά της παιγνίδια. Αγνοεί τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές. (Ηττήθηκε από την Παναχαϊκή (0-1), όμως έκοψε βαθμό στον Άρη (0-0 στο Βικελίδης) και προέρχεται από ένα ακόμη 0-0 με τη Δόξα Δράμας).

Πιο έντονο το... πράσινο χρώμα για τον Εργοτέλη!

Ο Εργοτέλης με την σπέσιαλ νίκη του στις Σέρρες (την χρωστούσε στον Πανσερραϊκό από την άδικη βάσει εικόνας, ήττα του στο κύπελλο στις αρχές της σεζόν), μπήκε για τα καλά στη ζώνη των πράσινων επισημάνσεων στους στατιστικούς πίνακες! Και σημειώστε ότι ήδη καταγράφει και σειρά αγώνων με την ένδειξη αήττητος. Ένα τρίποντο στα χαρτιά με τον Αχαρναϊκό, άλλο ένα καραμπινάτο στη Βέροια, μια ισοπαλία με τη Σπάρτη και η χθεσινή νίκη! Τετράδα που αξίζει πριμ για τους ποδοσφαιριστές, όπως γινότανε παλιά! Ο Πανσερραϊκός μάλιστα τα έδινε όλα στο ματς αυτό που έφαγε τον προπονητή του, αφού ήταν η έβδομη αγωνιστική του σερί χωρίς νίκη (με πέντε ήττες)!

"Σφηνάκια" για... ξεχασμένους!

 Ο Στέλιος Γιαγκιόζης θα σκέφτηκε και τον ΟΦΗ, αποκρούοντας το πέναλτι στο 90 του Άρη στη Βέροια, αλλά οι συμπαίκτες του στην ομάδα της Ημαθίας ξέχασαν να αντιδράσουν καθώς εξαφανίστηκαν, όταν η μπάλα επανήλθε στη περιοχή από το διώξιμο του κρητικού τερματοφύλακα.

 Μπροστά στη μπάλα βρέθηκαν ολομόναχοι οι παίκτες του Άρη, με τον Πασά να σκοράρει και τις «φατσούλες» με τα φανταχτερά χαμογελάκια να δίνουν και να παίρνουν ευθύς στο διαδίκτυο…

 Δεν έχει σημασία πως και τι έγινε, αλλά οι αποδόσεις των «μπουκς» δικαιώθηκαν, καθώς για το παιγνίδι αυτό έδιναν 11 στον άσο, 7 στην ισοπαλία και 1.12 στο διπλό. Μην ξεχνάμε ότι το παιγνίδι ήταν τηλεοπτικό και η ατμόσφαιρα των διερευνήσεων βαριά… (Μέχρι εδώ…)

Με Ξύδα σκόρερ μέσα στο «άνδρο» του Απόλλωνα Πόντου, ο ΑΟΧ Κισσαμικός του Γιώργου Πετράκη νίκησε και προελαύνει, μπαίνοντας με ότι αυτό σημαίνει στην τετράδα της κορυφής ισόβαθμος με τα Τρίκαλα, τα οποία υποδέχεται αμέσως στα Χανιά. Τέταρτη συνεχόμενη νίκη, μέσα έξω, με ότι μπορεί να σηματοδοτεί για μια ομάδα, που δουλεύει πολύ σωστά κι αρχίζει να μαζεύει καρπούς.

Παράλληλα με συγκεκριμένες «χειραγωγήσεις» αγώνων στον κόσμο της Foot A Ball Lingua, ψιθυρίζεται το έξτρα πακέτο που περιλαμβάνει και «τράμπα»! Η λέξη που προέρχεται από την τούρκικη λέξη trampa σημαίνει «το να δίνει κάποιος σε άλλον κάτι και να παίρνει από αυτόν κάτι άλλο αντί γι' αυτό». Απλά ελληνικά «ανταλλαγή δώρων» και πιο απλά «ανταλλαγή αποτελεσμάτων» με άλλες ομάδες επιρροής… (Κάπου στις Μπανανίες, αυτό το πρωτάθλημα).

Όταν οι ποδοσφαιριστές (ΠΣΑΠ) τον αναδεικνύουν δύο συνεχείς χρονιές καλύτερο διαιτητή στη Σούπερ Λίγκα και οι φίλαθλοι τον βλέπουν με μια τεράστια πλακέτα στο πάλκο, πώς να πείσεις ως Ολυμπιακός ότι η ΚΕΔ σου όρισε τον κακό στο ντέρμπι σου με την ΑΕΚ.

Ο ορισμός του διεθνή διαιτητή ήταν αναμενόμενος ότι θα συμβεί και μάλιστα φίλα προσκείμενα «διαιτητικά» μέσα στον Ολυμπιακό, το είχαν σίγουρο μέρες πίσω, ότι αυτός θα ήταν ο «άρχων» σε ένα από τα δυο «κολλητά» πρωταθλήματος και κυπέλλου.

Στις "ερυθρόλευκες" κριτικές πάντως που είδαμε στο διαδίκτυο, του χρεώνουν, ότι  σε επτά αγώνες, δεν έχει δώσει 14 πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού (!!!), "ενώ πέρσι με ΑΕΚ και φέτος με ΠΑΟ έπαιξε 80-20 εναντίον τους".

Αλήθεια ή ψέματα, λέγεται γκρίνια και μιζέρια, όπως σε άλλα χρόνια έλεγαν από τον Πειραιά για τις αντιδράσεις της μεγάλης αντιπάλου τους.

Αποκλειστικά στην COSMOTE TV έως και την αγωνιστική περίοδο 2020-21 η Bundesliga.

Σ΄ όλα τα δύσκολα Φουκάκης!

Είναι από τα αξιοπερίεργα το φάσμα της επιλογής των ορισμών που κάνει κάθε φορά η ΚΕΔ στον Ηρακλειώτη διαιτητή, γιατί ενώ αναγνωρίζει τα προσόντα του και βγαίνει ασπροπρόσωπη, ή ίδια είναι που τον έριξε από τον πίνακα της Σούπερ Λίγκα… Πασπαρτού στα δύσκολα λοιπόν ο Γιώργος Φουκάκης, αφού τώρα ορίστηκε άρχων του ντέρμπι κορυφής στη Γ΄εθνική Εθνικός-Προοδευτικής, ως "εγγυημένη επιλογή"! Έχουν να το λένε κι αρκετοί συνάδελφοι μας στην Αθήνα που παρακολουθούν στενά αυτά τα κέντρα αποφάσεων.

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News