Στην Αθήνα για έργα ΕΣΔΑΚ άνω των 100 εκ. ο Χ. Μαμουλάκης

Κρήτη
Στην Αθήνα για έργα ΕΣΔΑΚ άνω των 100 εκ. ο Χ. Μαμουλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) Χάρης Μαμουλάκης, όπου και είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελο Καπετάνιο και στελέχη του Υπουργείου, για όλα τα ενταγμένα και τα υπό ένταξη έργα του Συνδέσμου, που βρίσκονται στην δικαιοδοσία τους.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν στελέχη από ΦοΔΣΑ όλης της χώρας, συζητήθηκαν τα έργα του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων των Δήμων Μαλεβιζίου, Ρεθύμνης, Βιάννου, Γόρτυνας, Μυλοποτάμου και Φαιστού, η μετεξέλιξη της Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων Δήμου Ηρακλείου σε Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, η Μονάδα Επεξεργασία Απορριμμάτων και ο ΧΥΤΥ του Δήμου Αμαρίου, η εγκατάσταση Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ο ΧΥΤΥ του Δήμου Σητείας, οι δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών αποβλήτων του Δήμου Ιεράπετρας, κ.α., συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100.000.000 ευρώ.

Τόσο οι προτάσεις που έχουν ενταχθεί και αναμένεται η δημοπράτησή τους, όσο και τα έργα για τους Δήμους - μέλη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. που βρίσκονται στο στάδιο της αναζήτησης των κατάλληλων προγραμμάτων για ένταξη, εξετάστηκαν διεξοδικά με τα στελέχη των υπηρεσιών του Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α., για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα στο γενικότερο σχέδιο δράσης του Συνδέσμου.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε: «Η συνεργασία μας με τους φορείς της κεντρικής διοίκησης, όπως και με κάθε συναρμόδιο φορέα όπως είναι για παράδειγμα η Περιφέρεια Κρήτης, ήταν και παραμένει βασικό στοιχείο για να πετύχουμε στην εφαρμογή του φιλόδοξου προγράμματος που έχουμε σχεδιάσει στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Ένα πρόγραμμα που καλύπτει όλους τους Δήμους - μέλη μας, αναβαθμίζει τις συνθήκες διαχείρισης των απορριμμάτων του τόπου μας και φυσικά εντάσσεται και εξυπηρετεί τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων Κρήτης αλλά και τα αντίστοιχα Δημοτικά Σχέδια Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελο Καπετάνιο και όλα τα στελέχη του Υπουργείου για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε, μια συνεργασία που θα αποφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη για την Κρήτη και τους κατοίκους της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News