Ειδήσεις

Επίθεση κατά παιδιού με κιπά στη Γαλλία

«Κάθε φορά που ένας πολίτης δέχεται επίθεση εξαιτίας της ηλικίας, της εμφάνισης ή της θρησκείας του, η Δημοκρατία στο σύνολό της δέχεται επίθεση».

«Κάθε φορά που ένας πολίτης δέχεται επίθεση εξαιτίας της ηλικίας, της εμφάνισης ή της θρησκείας του, η Δημοκρατία στο σύνολό της δέχεται επίθεση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε ένα οκτάχρονο παιδί που φορούσε κιπά τον δρόμο για το σχολείο.

«Η Δημοκρατία στο σύνολό της στέκεται ιδιαίτερα σήμερα στο πλευρό των Γάλλων εβραϊκού θρησκεύματος για να πολεμήσει μαζί τους και υπέρ αυτών κάθε μία από αυτές τις ελεεινές ενέργειες».

Το οκτάχρονο αγόρι δέχθηκε επίθεση από δύο νεαρούς στην πόλη Σαρσέλ της Βαλ-ντ' Ουάζ, επίθεση την οποία η εισαγγελία του Ποντουάζ ενέταξε στις επιθέσεις με αντισημιτικό κίνητρο. «Τον έριξαν στο έδαφος και τον κλώτσησαν», σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Το ίδιο το θύμα δήλωσε ότι οι δράστες ήταν ηλικίας 15 περίπου ετών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμ καταδίκασε με την μεγαλύτερη αυστηρότητα αυτήν την άνανδρη επίθεση, η οποία αντιβαίνει στις πιο θεμελιώδεις αξίες μας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια