Ειδήσεις

Αμετάβλητα τα επιτόκια των ΗΠΑ από τη FED

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια σήμερα, σηματοδοτώντας μία σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της στη διάρκεια του 2018.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια σήμερα, σηματοδοτώντας μία σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της στη διάρκεια του 2018, καθώς η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης παραμένει ισχυρή.

Οι επενδυτές θα εστιάσουν την προσοχή τους στην εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό, ο οποίος παραμένει επίμονα κάτω από τον στόχο του 2%, στους κινδύνους που βλέπει αυτή για τις προοπτικές της οικονομίας και μία ενδεχόμενη αξιολόγηση των συνεπειών που θα έχει η φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Τραμπ στην ανάπτυξη.

Η Fed θα ανακοινώσει σήμερα στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) τα αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασής της για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής. Η συνεδρίαση είναι η τελευταία, στην οποία θα προεδρεύει η Τζάνετ Γέλεν.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και η ανεργία μειώθηκε στο 4,1% που είναι χαμηλό 17ετίας κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της Γέλεν, ενώ τα επιτόκια αυξήθηκαν σταδιακά από τα σχεδόν μηδενικά επίπεδα, στα οποία είχαν μειωθεί για την αντιμετώπιση της ύφεσης του 2007-2009.

Ο επερχόμενος επικεφαλής της Fed Τζέρομ Πάουελ είχε συνεργασθεί στενά με τη Γέλεν και συμμερίζεται την άποψή της ότι η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων θα επιτρέψει την περαιτέρω πτώση της ανεργίας και μία ισχυρότερη αύξηση των μισθών.

Με την έναρξη της εποχής Πάουελ σε λίγες ημέρες, οι αναλυτές δεν αναμένουν μία δραματική στροφή από τη Fed σήμερα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια