Λακκούβες μίνι "κρατήρας" στη Φοινικιά

Κρήτη
Λακκούβες μίνι "κρατήρας" στη Φοινικιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To neakriti.gr έχει καλύψει αμέτρητες φορές μέσα από φωτορεπορτάζ ή φωτογραφίες αναγνωστών τις αστοχίες στα οδοστρώματα του Ηρακλείου.

Όμως τα λάθη και οι παραλείψεις από τη μία και τα βάσανα των πολιτών από την άλλη, φαίνεται να μην έχουν τελειωμό. Λακκούβες σε μέγεθος μίνι κρατήρα, λακκούβες με σπασμένο, τύπου σαγρέ οδόστρωμα, λακκούβες με πέτρες και χαλίκια κυριαρχούν στο δρόμο προς τη Φοινικιά.

Επικίνδυνες τόσο για τους διαβάτες όσο και για τα αμέτρητα αυτοκίνητα που διέρχονται καθημερινά σ' έναν περιφερειακό μεν, πολυσύχναστο δε δρόμο.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι είναι αναγκασμένοι να περνούν καθημερινά - και τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα - το μαρτύριο της λακκούβας.

Πολλά είναι τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν στα οχήματα από τις λακκούβες όπως να επιταχυνθεί η φθορά στα ελαστικά, να χαλάσουν τα αμορτισέρ ή ακόμα και να σπάσει κάποιος προφυλακτήρας εάν το αυτοκίνητο είναι χαμηλό. Παράλληλα, τις βροχερές ημέρες του χειμώνα, οι λακκούβες γεμίζουν νερά με αποτέλεσμα να μη φαίνονται και να αποτελούν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο.

Το πιο σημαντικό βέβαια, που δεν πρέπει ποτέ να μας διαφεύγει, είναι ο σοβαρός κίνδυνος ενός ατυχήματος από οδηγούς που είτε δε ξέρουν τον δρόμο και αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες είτε τον γνωρίζουν καλά και προσπαθούν με ελιγμούς να αποφύγουν την πτώση στη λακκούβα.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει το neakriti.gr από πολλά και διαφορετικά σημεία του δρόμου από τον Άη Γιάννη το Χωστό προς τη Φοινικά αποτυπώνουν γλαφυρά το μέγεθος του προβλήματος και καταδεικνύουν την ανάγκη να επιληφθούν σύντομα οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News