Ειδήσεις

Γιατί κάποιοι άνθρωποι κρυώνουν συνέχεια;

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι μονίμως κρυώνουν, ακόμη κι αν ο καιρός δεν είναι τόσο κρύος. Ποιοι είναι οι λόγοι και τι πρέπει να προσέξεις αν είσαι ένας από αυτούς;

Πιθανόν να έχεις πρόβλημα με το θυρεοειδή σου

Γενικότερα, ο θυρεοειδής αδένας διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην υγεία και στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας για αυτό και είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται και για το εν λόγω ζήτημα. Συγκεκριμένα, ενδέχεται να πάσχεις από υποθυρεοειδισμό, δηλαδή ο θυρεοειδής σου να μην παράγει αρκετές ορμόνες. Ο μεταβολισμός σου, λοιπόν, υπολειτουργεί με αποτέλεσμα το σώμα σου να αδυνατεί να ζεσταθεί. Άλλα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού είναι το ξηρό δέρμα, η κόπωση ή η απώλεια τριχών.

Τσέκαρε το κυκλοφορικό σου σύστημα

Αν το σώμα σου είναι σχετικά ζεστό αλλά τα άκρα σου παραμένουν κρύα, τότε πιθανότατα να πρέπει να ελέγξεις το κυκλοφορικό σου σύστημα. Ενδέχεται, η κυκλοφορία του αίματος σου να κινείται σε χαμηλά επίπεδα και να προκαλεί αυτό το φαινόμενο στα άκρα σου. Αίτια που προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος  μπορεί να είναι τα καρδιακά προβλήματα ή το κάπνισμα.

Χρειάζεσαι περισσότερο λίπος στη διατροφή σου

Καλές οι δίαιτες και οι διατροφές αλλά και το λίπος είναι απαραίτητο. Φρόντισε να εξασφαλίσεις την απαιτούμενη ποσότητα από υγιεινά λίπη όπως αυτά που υπάρχουν στο αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς ή τους σπόρους. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσεις και μία ισορροπία στη θερμοκρασία του σώματος σου.

Πρόσεξε το βάρος σου

Λανθασμένα πιστεύουμε ότι μόνο οι υπέρβαροι άνθρωποι έχουν προβλήματα. Να σε ενημερώσω, λοιπόν, ότι μία από τις αιτίες που νιώθεις μόνιμα ότι κρυώνεις μπορεί να είναι και το γεγονός ότι το βάρος σου είναι πιο χαμηλό από τα φυσιολογικά επίπεδα. Ο μεταβολισμός σου κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς και το σώμα σου αδυνατεί να ζεσταθεί.

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Ανεξάρτητα από τα γνωστά σε όλους μας οφέλη του νερό για τον οργανισμό, βοηθάει σημαντικά και στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος μας. Καταφέρνει να "παγιδεύσει" τη θερμότητα και σιγά σιγά να ισορροπήσει τη εξωτερική θερμοκρασία με την θερμοκρασία που έχει το σώμα μας. Μην το παραμελείς, λοιπόν…

Μάλλον έχεις χαμηλά επίπεδα σιδήρου

Ο σίδηρος βοηθάει στη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα μας και μεταξύ άλλων μεταφέρει στα κύτταρα μας και θερμότητα. Επομένως, αν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα στον οργανισμό σου, η θερμοκρασία του σώματος σου θα διατηρείται και εκείνη σε χαμηλά επίπεδα. Σίδηρο μπορείς να βρεις σε τροφές όπως είναι το σπανάκι, οι φακές ή το μπρόκολο.

Ενδέχεται να έχεις έλλειψη από βιταμίνη Β12

Μάθε ότι τα ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία και διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος μας, έχουν ως βασικό συστατικό τη βιταμίνη Β12. Αν λοιπόν εκείνη εκλείπει από τη διατροφή σου, προφανώς και το άμεσο αποτέλεσμα θα είναι να νιώθεις συνεχώς παγωμένη. Βρες την εν λόγω βιταμίνη σε τροφές όπως είναι το αυγό, το γάλα, το κρέας ή το κοτόπουλο.

Χρειάζεσαι περισσότερη πρωτεΐνη

Όταν έρχεται η ώρα της πέψης της τροφής , διενεργείται στον οργανισμό μας μία διαδικασία που ονομάζεται «θερμογένεση», η οποία και ευθύνεται για τη σταθερότητα της θερμοκρασίας του σώματος μας. Οι τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες όπως είναι το τυρί ή το κοτόπουλο, βελτιώνουν την εν λόγω διαδικασία συγκριτικά με άλλες που περιέχουν λιπαρά ή άμυλο. Φρόντισε, λοιπόν, να μην τις παραλείπεις από τη διατροφή σου.

Σου λείπει ύπνος

Ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος μας. Αν νιώθεις κουρασμένη και καταπονημένη, τότε ο υποθάλαμος του εγκεφάλου σου, που σχετίζεται με τη σταθερότητα της θερμοκρασίας του οργανισμού, επιβαρύνεται και νιώθεις πως συνεχώς κρυώνεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις, λοιπόν, είναι να εξασφαλίσεις ένα μακρύ και ποιοτικό ύπνο. Ήρθε η ώρα της δικαίωσης των υπναράδων!

Πηγή: savoirville.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια