Ειδήσεις

Έσωσαν κουτάβια που τα είχαν πετάξει σε γκρεμό (photos)

Από θαύμα, αλλά και χάρη στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σώθηκαν επτά κουτάβια τα οποία εντοπίστηκαν σε ένα σπήλαιο με πολύ μεγάλο βάθος, στο φυσικό πάρκο Κέρης Μαλεβιζίου.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη διάρκεια ασκήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι αξιωματικοί βρήκαν εντός του σπηλαιώδους κατακόρυφου βαράθρου, βάθους περίπου 15 μέτρων, πεταμένα τα κουτάβια, από τα οποία έζησαν μόνο τα έξι.

Πρόκειται για μίξη ελληνικού ποιμενικού, όπως αναφέρει η Ζωόφιλη Δράση. Είναι 30-35 ημερών, τα τέσσερα αρσενικά και τα δύο θηλυκά.

Φαίνεται πως τα κουτάβια πετάχτηκαν από κάποιον. Τα 6 είχαν Άγιο διότι βρέθηκαν πάνω σε προβιές προβάτων, όμως το έβδομο χτύπησε πάνω σε βράχους και δυστυχώς σκοτώθηκε.

Η Πυροσβεστική ειδοποίησε άμεσα τη Ζωόφιλη Δράση, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση. Οι υπεύθυνοι παρέλαβαν τα ζώα και τα μετέφεραν για περίθαλψη στην κτηνίατρο του Δήμου Μαλεβιζίου, κ. Σαβοϊδάκη. Η ίδια, αφού τα εξέτασε, είδε πως πάσχουν από αναιμία, πιθανότατα λόγω της παραμονής τους στο βάραθρο χωρίς τροφή και νερό, όμως αυτό ξεπερνιέται με βιταμίνες που ήδη τους χορηγούνται.

Στη συνέχεια, έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Τώρα φιλοξενούνται και ξεκουράζονται απ' αυτή την περιπέτεια που έζησαν, ενώ σύντομα θα κάνουν και το πρώτο τους εμβόλιο.

Η Ζωόφιλη Δράση ευχαριστεί την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική για τη σωτήρια κίνησή τους να σώσουν τα κουτάβια. Παράλληλα, ευχαριστούν και το Δήμο Μαλεβιζίου για την ιατρική βοήθεια που παρείχε μέσω της κτηνιάτρου.

Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει ένα από τα έξι κουταβάκια, μπορεί τα τηλεφωνήσει στα εξής τηλέφωνα: 6934090182 - 6987129394

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια