Ειδήσεις

Σπουδάστε Πληροφορική στο ΕΑΠ - Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις

Λίγες ημέρες έμειναν για να δηλώσετε ενδιαφέρον για το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Πληροφορική του  Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στο παραπάνω πρόγραμμα είναι ανοικτή έως τις 5 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15:00μμ.

Γιατί να σπουδάσετε Πληροφορική στο ΕΑΠ;

Το Πρόγραμμα Σπουδών στην Πληροφορική αποβλέπει στην κατάρτιση επιστημόνων στην εν λόγω επιστήμη. Ειδικότερα, το πρόγραμμα στοχεύει να εξοπλίσει τους φοιτητές με δεξιότητες και γνώσεις που σχετίζονται με ιδιαίτερους κλάδους εφαρμογών στο πεδίο της πληροφορικής, όπως τα υπολογιστικά συστήματα, τα συστήματα αποφάσεων, η επεξεργασία σήματος, τα υπολογιστικά μαθηματικά και η τηλεματική.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η δυνατότητα που δίνεται στους φοιτητές να αποκτήσουν εξειδίκευση σε ιδιαίτερους κλάδους εφαρμογών στο ευρύτερο πεδίο της πληροφορικής, κάνοντας την κατάλληλη επιλογή από τις προσφερόμενες Θεματικές Ενότητες στο 4ο έτος φοίτησης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι θα έχουν όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να κατανοούν τις ανάγκες σε υποδομές και υπηρεσίες, τις τεχνικές και μεθόδους οργάνωσης και διαχείρισης πληροφοριακών συστημάτων, τις θεμελιώδεις έννοιες και τεχνικές σχεδίασης και ανάπτυξης λογισμικού, καθώς και τις τεχνολογίες διαχείρισης πληροφοριών. Επιπλέον, με την διευρυμένη γνώση, οι κάτοχοι του τίτλου σπουδών θα είναι σε θέση να αξιολογούν κριτικά τις θεωρητικές έννοιες, τις λειτουργίες και τις δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων καθώς και να σχεδιάζουν, να υλοποιούν και να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους με στόχο να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις σχεδιασμού και απόδοσης.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών εφοδιάζει τους αποφοίτους με γνώσεις και δεξιότητες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην αγορά εργασίας και δίνει το πάτημα για εξειδίκευση σε διαφόρους τομείς της τεχνολογίας. Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι του προγράμματος αποτελούν στελέχη υψηλού επιπέδου που έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο Τομέα, αλλά και να επιδιώξουν περαιτέρω εκπαίδευση, έχοντας εξασφαλίσει γερές γνωστικές βάσεις.  

Για αναλυτικές περιγραφές του προγράμματος και υποβολή αιτήσεων, μπείτε ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια