Ειδήσεις

Ελλάδα, Βενεζουέλα οι χώρες με τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου

Στην προτελευταία θέση, πριν τη Βενεζουέλα βρίσκεται η Ελλάδα, στην κατάταξη των χωρών με τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η οικονομική κρίση που έπληξε την Ευρώπη από το 2008 είχε ως αποτέλεσμα στη λίστα με τους «μεγάλος χαμένους» να βρίσκεται όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ερευνών New World Wealth σε συνεργασία με την Visual Capitalist η Ελλάδα παρουσίασε μείωση του πλούτου της κατά 37% από το 2007 έως το 2017. Την ίδια ώρα η Βενεζουέλα, κάποτε η πλουσιότερη χώρα της Νότιας Αμερικής, εμφανίζει τη μεγαλύτερη μείωση πλούτου της τάξεως του 48% για το ίδιο διάστημα.

Στον αντίποδα, όπως προκύπτει από την έρευνα, βρίσκεται το Βιετνάμ που αύξησε τον πλούτο του τα τελευταία 10 χρόνια κατά 210%.

Εξίσου εντυπωσιακή και η επίδοση της οικονομίας της Κίνας που αύξησε τον πλούτο της κατά 198% αλλά και του Μαυρίκιου που επίσης διπλασίασε τον πλούτο του.

Σύμφωνα με την έρευνα, η επιτυχία του Βιετνάμ οφείλεται στις ξένες άμεσες επενδύσεις αλλά και στο χαμηλό εργατικό κόστος σε συνδυασμό με το υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια