default-image

Έστειλαν ποσότητα καπνού για ρεκόρ με δέμα, εντόπισαν 92kg

Κρήτη
Έστειλαν ποσότητα καπνού για ρεκόρ με δέμα, εντόπισαν 92kg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τεράστια ποσότητα, καπνού, περιείχε το δέμα που παρέλαβε 31χρονος στα Χανιά ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να πάει μακριά καθώς συνελήφθη. Συνολικά το δέμα περιείχε 35 κιλά καπνού, ενώ στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν 47 ακόμη κιλά. 9 ακόμη κιλά καπνού βρέθηκαν και στην οικία 38χρονου.  

Συγκεκριμένα στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, σε αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων,  εντοπίστηκε ο 31χρονος να παραλαμβάνει δέμα, το οποίο περιείχε τριάντα 35 πλαστικές συσκευασίες καπνού για ναργιλέ, συνολικού μικτού βάρους 35 kg περίπου, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ακολούθησε έλεγχος στο Ι.Χ.Ε. του 31χρονου, όπου βρέθηκαν εντός του χώρου αποθήκευσης (πορτ - μπαγκάζ) 47 πλαστικές συσκευασίες καπνού για ναργιλέ, συνολικού μικτού βάρους 47kg περίπου, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι συσκευασίες καπνού, οι οποίες πρόκειται να παραδοθούν στο τελωνείο Χανίων.

38χρονος ο αποστολέας

Στη συνέχεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη ένας 38χρονος αλλοδαπός από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ως ο αποστολέας του επίμαχου δέματος, και ακολούθησε  νομότυπη έρευνα στην στο σπίτι του στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 9 πλαστικές συσκευασίες καπνού για ναργιλέ, συνολικού βάρους 9 kg, 1 πλαστικό δοχείο περιέχον καπνό για ναργιλέ, μικτού βάρους εξακοσίων σαράντα γραμμαρίων  επτά 7 πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και 3 συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα καπνικά προϊόντα, τα οποία δεν φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News