Ειδήσεις

"Βολές" μάνας για τον Ξενώνα Φιλοξενίας -Τι λέει ο Δήμος vid

Για μη ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στο ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου έκανε λόγο η Ντορίνα Ντακόλι. Η απάντηση της αρμοδιας Αντιδημάρχου.

Με ανοιχτές τις πληγές κυρίως στη ψυχή, η 39χρονη Ντορίνα η οποία φιλοξενείται στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή της για τα όσα βιώνει η ίδια και τα 2 ανήλικα παιδιά της, στο ξενώνα, καταγγέλλοντας απαράδεκτες πρακτικές σε μια κοινωνική δομή, στην οποία βρίσκουν προσωρινά καταφύγιο δεκάδες γυναίκες, θύματα βίας.

Η ίδια μας περιγράφει στο φακό της ΚΡΗΤΗ TV , τους κανόνες που ισχύουν στον ξενώνα του δήμου Ηρακλείου, σε σχέση με τις ώρες λειτουργίας της κουζίνας, των κοινόχρηστων χώρων, ακόμα και του πλυντηρίου, κανόνες που όπως λέει βάζουν εμπόδια στην δύσκολη καθημερινότητα τους και με τον κίνδυνο μητέρες και παιδιά να μείνουν νηστικά.

Λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από τον ξενώνα, η Ντορίνα κατήγγειλε τα κακώς κείμενα που όπως υποστηρίζει συμβαίνουν στον ξενώνα του δήμου Ηρακλείου με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση.

Η ίδια όπως  αναφέρει αποχωρεί από τον ξενώνα σε ακόμη χειρότερη ψυχολογική κατάσταση με ζητούμενο για την ίδια να αποτελούν οι ανθρώπινες συνθήκες καθώς και η ψυχολογική στήριξη σε γυναίκες που έχουν απόλυτη ανάγκη μια αγκαλιά και στήριξη από ειδικούς.

Το neakriti.gr απευθύνθηκε στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Μαρία Καναβάκη η οποία έδωσε απάντηση στα όσα κατήγγειλε η Ντορίνα Ντάκολι τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «Στα χρόνια λειτουργίας της δομής δεν έχει υπάρξει κανένα παράπονο από ωφελούμενο. Στον ξενώνα δεν προσφέρεται έτοιμο φαγητό αλλά οι ίδιες γυναίκες παρασκευάζουν το φαγητό τους με υλικά που τους παρέχονται από τον ξενώνα και με τη δυνατότητα προμήθειας και των δικών τους υλικών. Σεβόμαστε και τηρούμε το απόρρητο που διέπει τη δομή και για το λόγο αυτό δεν προχωράμε  και σε περαιτέρω πληροφορίες και σχόλια για την εν λόγω περίπτωση τηρώντας το απόρρητο που διέπει αυτού του είδους τις δομές».

Αναλυτικά τι δήλωσε στο neakriti.gr η κ. Καναβάκη

«Οι ωφελούμενες πριν την εισαγωγή τους στον ξενώνα ο οποίος είναι βραχύβιας παραμονής (τρίμηνης) υπογράφει σχετική δήλωση αποδοχής των όρων που αναφέρονται στον κανονισμό λειτουργίας.

Η εισαγωγή των ωφελούμενων στον ξενώνα είναι εθελοντική.

Η δομή διαθέτει επιστημονικό προσωπικό που καθημερινά εργάζεται προς όφελος των γυναικών κα των παιδιών που εισέρχονται στον ξενώνα και ο χώρος φυλάσσεται από προσωπικό φύλαξης.

Στα χρόνια λειτουργίας της δομής δεν έχει υπάρξει κανένα παράπονο από ωφελούμενο. Στον ξενώνα δεν προσφέρεται έτοιμο φαγητό αλλά οι ίδιες γυναίκες παρασκευάζουν το φαγητό τους με υλικά που τους παρέχονται από τον ξενώνα και με τη δυνατότητα προμήθειας και των δικών τους υλικών.

Η προμήθεια των τροφίμων γίνεται με τη ισχύουσα νομοθεσία προμηθειών.

Το προσωπικό του ξενώνα δηλώνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη βασικών προϊόντων .

Σεβόμαστε και τηρούμε το απόρρητο που διέπει τη δομή και για το λόγο αυτό δεν προχωράμε  και σε περαιτέρω πληροφορίες και σχόλια για την εν λόγω περίπτωση σεβόμενοι και τηρώντας το απόρρητο που διέπει αυτού του είδους τις δομές.

Ο Δήμος Ηρακλείου με την αριθμό 242/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας, με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων και το Κέντρο Ερευνών για θέματα ισότητας η οποία και καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών, έργο χρηματοδοτούμενο από το  ΕΣΠΑ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια