Στα «μαχαίρια» για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Κρήτη
Στα «μαχαίρια» για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις τόσο στις δημοτικές παρατάξεις όσο και στην κοινωνία των Χανίων έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο Μαρκοπούλου ως Σημείο Υποδοχής Νεοσυλλέκτων.

Λίγους μήνες μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης περί έναρξης της διαδικασίας παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου προς το δήμο Χανίων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανάβει φωτιές στα Χανιά, ανακοινώνοντας πως το στρατόπεδο Μαρκοπούλου θα χρησιμοποιηθεί ως Σημείο Υποδοχής Νεοσυλλέκτων.

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε αντιδράσεις και στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων με τους επικεφαλής των παρατάξεων να επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή την οποία κατηγόρησαν για εν κρυπτό διαπραγματεύσεις.

Μέλη της Πρωτοβουλίας κατοίκων που για πάνω από δέκα χρόνια διεκδικούν την αξιοποίηση του στρατοπέδου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, μίλησαν για θλιβερές παλινωδίες, ζητώντας να ισχύουν οι προηγούμενες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Ανάλογα τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και της Οικολογικής Πρωτοβουλίας.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, υποστήριξε ότι η  πρόταση της δημοτικής αρχής προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για παραχώρηση ενός ακινήτου στο Ακρωτήρι ως αντάλλαγμα, αντί του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, απορρίφθηκε. Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προτείνει την παραχώρηση του 50% του στρατοπέδου στο δήμο Χανίων και την αξιοποίηση του υπολοίπου για τη δημιουργία σημείου υποδοχής νεοσυλλέκτων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News