Ειδήσεις

Οι σφοδρές αντιδράσεις για το υβριδικό έφεραν το "όχι" -vid

Όχι'' στην επένδυση της ΤΕΡΝΑ που περιλαμβάνει συνδυαστικά έναν υβριδικό και αιολικά πάρκα ισχύος.

''Όχι'' στην επένδυση της ΤΕΡΝΑ που περιλαμβάνει συνδυαστικά έναν υβριδικό σταθμό ισχύος 50 μεγαβάτ στο φράγμα Ποταμών στο Αμάρι και αιολικά πάρκα ισχύος 89,1 μεγαβάτ στην περιοχή της Σητείας είπε το απόγευμα της Δευτέρας η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης. Είχε προηγηθεί μια μαραθώνια , εκρηκτική συνεδρίαση , παρουσία πλήθους διαμαρτυρόμενων πολιτών και εκπροσώπων φορέων από τη περιοχή τη Σητείας. 

Μετά από μια εκρηκτική συζήτηση, όπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Καλογερής χρειάστηκε ουκ'ολίγες φορές να διακόψει προς στιγμήν τη συνεδρίαση για να επιβάλλει τη τάξη, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να γνωμοδοτήσει αρνητικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου. 

Δείτε την ένταση που επικράτησε

?

?

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕ ΠΑΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΟ

Αυτό που έκρινε την απόφαση της Επιτροπής δεν ήταν αμιγώς το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής μελέτης των επενδυτών αλλά  οι σφοδρές αντιδράσεις από τη Σητεία.

?

Η πλευρά της πλειοψηφίας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος έκρινε  ότι δεν ήταν δυνατόν από πολιτικής-κοινωνικής σκοπιάς να αγνοηθεί η ομόφωνη αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας και η πανστρατιά διαμαρτυριών από το ανατολικό άκρο του νησιού που ήδη έχει υποστεί μεγάλη επιβάρυνση από αιολικά και αντιτάσσεται σφόδρα σε κάθε νέα ανεμογεννήτρια. 

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης 

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια