Αυτοψία σε κατεστραμμένες καλλιέργειες Βιάννου - Ιεράπετρας

Κρήτη
Αυτοψία σε κατεστραμμένες καλλιέργειες Βιάννου - Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοψία στις αγροτικές περιοχές και τις καλλιέργειες που έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές από την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο κ. Ηγουμενίδης βρίσκεται εκτάκτως την Δευτέρα μαζί με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Βιάννου και του Νομού Ηρακλείου προκειμένου από τους επίσημους μηχανισμούς και από πρώτο χέρι να γίνει η εκτίμηση και καταγραφή στις περιοχές και στις καλλιέργειες που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, μαζί με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Δασκαλάκη, τον επόπτη Ηρακλείου κ. Νοδαράκη και τον Αντιδήμαρχο Βιάννου κ. Αγαπουλάκη πραγματοποιούν επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι «η άμεση επίσκεψη και κινητοποίηση όλου του αρμόδιου μηχανισμού, και ιδίως η επιτόπια παρακολούθηση από τον ΕΛΓΑ, είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει μια επίσημη πρώτη εικόνα, να εκτιμηθεί η διάσταση και το εύρος των καταστροφών, να καταγραφούν οι ζημιές και να ενημερωθεί ο κόσμος και οι παραγωγοί για όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΒΙΑΝΝΟΣ: ΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΕΣΠΑΣΑΝ ΠΑΡΜΠΡΙΖ - ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι οι ζημιές σε Βιάννο, σε περιοχές της Μεσαράς αλλά και στην Ιεράπετρα είναι εκτεταμένες, ιδίως οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, και ότι μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου θα τρέχει η προθεσμία για να δηλωθούν οι ζημιές.

Ο ίδιος τόνισε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία και με τους άλλους βουλευτές της Κρήτης για να στηριχθεί από κοινού το αίτημα να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και να τηρηθούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.  

Η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου στις πληγείσες περιοχές

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θ. Καλαντζάκη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και πρόεδρο της ΕΑΣ Ν. Δασκαλάκη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γ. Γουλιδάκη και τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μ. Μιχαλάκη επισκέφθηκε τις πληγείσες, από τους θυελλώδεις ανέμους, περιοχές της Ιεράπετρας.

Στη συνέχεια με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Σητείας Γ. Τσιφετάκη και τον κο Γουλιδάκη επισκέφτηκε τις περιοχές της Σητείας και συγκεκριμένα τον Γούδουρα.

Σκοπός της παρουσίας της Αντιπεριφερειάρχη και των υπόλοιπων αιρετών ήταν να δουν από κοντά τις σημαντικές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια και να συνομιλήσουν με τους πληγέντες παραγωγούς.

«Είναι αναγκαίο να συντονιστούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές, το είδος και η έκταση των καταστροφών στις αγροτικές καλλιέργειες και τα θερμοκήπια της περιοχής. Η Περιφέρεια δρομολογεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προωθηθεί το δίκαιο αίτημα του Δήμου και να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες» σχολίασε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News