Στο τραπέζι η οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κρήτης

Κρήτη
Στο τραπέζι η οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και μετά τον δημόσιο απολογισμό του ΠΑΓΝΗ - ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης επισκέφτηκε το Παράρτημα ΕΚΑΒ Ηρακλείου Κρήτης.

Εκεί είχε συναντήσεις με Διεύθυνση και εργαζόμενους για να ενημερωθεί σχετικά με την αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού σχεδιασμού και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Βουλευτής Ηρακλείου του Σύριζα κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

Η διευθύντρια του Παραρτήματος Κρήτης κ. Ζεάκη αφού προέβη στη διαπίστωση ότι η κατάσταση στο ΕΚΑΒ είναι σαφώς βελτιωμένη κυρίως σε επίπεδο ανανέωσης του στόλου των Κινητών μονάδων, ενημέρωσε τον αναπληρωτή Υπουργό, παρουσία και των εργαζομένων για θέματα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι έθεσαν στον Αναπληρωτή Υπουργό θέματα που αφορούν τον κλάδο και τις εργασιακές τους συνθήκες.

Ο κ. Πολάκης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την ουσιαστική συμβολή τους στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ προς τους πολίτες και δήλωσε ότι αφού κάτω από τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας έγινε εφικτό όχι μόνο η αποπληρωμή παλαιών οφειλών προς αυτούς, αλλά και η αύξηση αποζημίωσης των εφημεριών και νυχτερινών τους, θα υπάρξει η δυνατότητα να ξανατεθούν στο τραπέζι θέματα οικονομικής ενίσχυσης μετά τον Αύγουστο του 2018, που η χώρα όπως όλα δείχνουν θα βγει από τα μνημόνια.

Ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι έπειτα από την παραλαβή των 25 ασθενοφόρων που πάρθηκαν πέρυσι από τον διαγωνισμό της Περιφέρειας, το Υπουργείο Υγείας κατάφερε έπειτα από χρόνια, να ξεμπλοκάρει την προμήθεια τεσσάρων ασθενοφόρων από τη δωρεά του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος, που παραλήφθηκαν αυτές τις μέρες και ακολουθεί τις επόμενες βδομάδες η παραλαβή 4 κινητών μονάδων Υγείας 4Χ4, μία για κάθε Νομό για την ενίσχυση των ορεινών περιοχών.

Ταυτόχρονα δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αμέσως μετά την κάλυψη πτητικού μέσου της περιοχής του Ακτίου, να διασφαλιστεί ένα ακόμα πτητικό μέσο και στη Κρήτη που θα δώσει λύση στην μεταφορά των ασθενών από περιοχές που είναι απομακρυσμένες και με δύσκολο οδικό δίκτυο.

Τέλος ο κ. Πολάκης ξεναγήθηκε στο εσωτερικό των τεσσάρων νέων κινητών μονάδων Υγείας και εξέφρασε την χαρά και ικανοποίηση του για τον υψηλού επιπέδου ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τους και ιδιαίτερα για την μονάδα μεταφοράς νεογνών που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στη Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News