Στο πλευρό του Τζάκσον & της Μελένιας οι φοιτητές του ΤΕΙ

Κρήτη
Στο πλευρό του Τζάκσον & της Μελένιας οι φοιτητές του ΤΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή του ΤΕΙ Ηρακλείου είναι τα αδέσποτα ζώα τα οποία για τους φοιτητές, δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα, όμως για έναν υπάλληλο του ιδρύματος φαίνεται πως ήταν... μπελάς.

Περίπου 200 φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης στέλνουν επιστολή διαμαρτυρίας για την «μη ορθή και αναποτελεσματική διαχείριση δυο αδέσποτων ζώων» όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται. Ο λόγος για τον Τζάκσον και τη Μελένια, δύο σκυλιά που οι φοιτητές αναφέρουν ότι είναι άκρως φιλικά.

Στην επιστολή τους, οι υπογράφοντες αναφέρονται στην ονομαστική καταγγελία πολίτη ο οποίος, όπως λέει, έπεσε θύμα ενός εκ των δύο σκυλιών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την περισυλλογή τους από το κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να ελεγχθούν ως προς την επιθετικότητά τους.

Από την πλευρά του κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο έχει λάβει μάλιστα και την επίμαχη επιστολή, δίνει τη δική του απάντηση για το περιστατικό.

«Δεχτήκαμε τηλέφωνο για επίθεση»

Η διοικητική υπάλληλος στο γραφείο αδέσποτων ζώων κ. Μενιδιάτη, μιλώντας στο neakriti.gr, αναφέρθηκε στην υπόθεση: «Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από εργαζόμενο του ΤΕΙ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε επίθεση από αδέσποτα ζώα και μάλιστα προσκόμισε χαρτί γιατρού. Εγώ όφειλα να ενημερώσω τους ανθρώπους που κάνουν την περισυλλογή. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τέτοια περιστατικά στην τύχη τους».

Όσον αφορά στο σημείο της επιστολής που οι φοιτητές γράφουν πως «Η εκπρόσωπος του κυνοκομείου ισχυρίζεται (σύμφωνα με τα δικά της λεγόμενα) ότι το "θύμα" έχει στην κατοχή του ιατρική γνωμάτευση που περιγράφει τις σωματικές βλάβες που προξενήθηκαν μετά από το δυσάρεστο συμβάν. Σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν απαιτήσαμε από το κυνοκομείο την κοινοποίηση, παράδοση όλων αυτών των σημαντικών εγγράφων με σκοπό να επιληφθούμε την κατάσταση νομίμως» η κ. Μενιδιάτη επέμεινε ότι είναι παράνομο να δώσουν οποιοδήποτε προσωπικό στοιχείο προς τα έξω, εκτός κι αν το επιβάλλει εισαγγελέας.

Η διαδικασία μετά την περισυλλογή

«Από τη στιγμή που περισυλλέγονται τα αδέσποτα, φτάνουν στο κυνοκομείο όπου εξετάζονται από κτηνίατρο και ως προς την επιθετικότητά τους. Αφού στειρώνονται, τα προωθούμε στο facebook για υιοθεσία. Αν κανείς δεν εκφράσει την επιθυμία να πάρει το ζώο, τότε φροντίζουμε την επανένταξή τους σε διαφορετικό χώρο απ' αυτό που ήταν πριν την περισυλλογή (εφόσον από τα πρακτικά έχει κριθεί η μη επιθετικότητα τους). Πολλές φορές όμως, τα σκυλιά γυρίζουν στον τόπο τους» μας λέει η κ. Μενιδιάτη.

«Πολλοί φοιτητές  μας λένε στο facebook πως τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι φιλικά»

Η διοικητική υπάλληλος του κυνοκομείου αναφέρει στο neakriti.gr πως δεν είναι λίγα τα σχόλια και τα μηνύματα που λαμβάνουν στα social media για τα συγκεκριμένα αδέσποτα. Όπως λέει η ίδια «ένα επιθετικό ζώο, είναι επιθετικό προς όλους, όχι μόνο σε ένα άτομο. Συνήθως, όταν γίνεται μία επίθεση από αδέσποτο, κάτι έχει προηγηθεί. Δεν ήμουν όμως μπροστά στο περιστατικό και δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε».

Τώρα, αυτά τα δύο σκυλιά εξετάζονται από τον κτηνίατρο και θα μείνουν στο κυνοκομείο για ένα χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά η επιστολή των φοιτητών:

«Κατόπιν συνεννόησης των φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης αποφασίστηκε ομόφωνα να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας για τη μη ορθή και αναποτελεσματική διαχείριση δυο αδέσποτων ζώων. Θεωρήσαμε λοιπόν υποχρέωση και ευθύνη μας, ως ενεργοί φοιτητές, να προχωρήσουμε στη σύνταξη του παρόντος εγγράφου ώστε να αποκτήσετε γνώση των αυτονόητων αιτημάτων μας και να υπάρχει η ρητή δήλωση τους.

Η αυθαίρετη περισυλλογή ζώων από το κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου με άκρως φιλική συμπεριφορά έλαβε χώρα στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης μετά από ονομαστική καταγγελία για επίθεση. Η εκπρόσωπος του κυνοκομείου ισχυρίζεται (σύμφωνα με τα δικά της λεγόμενα) ότι το "θύμα" έχει στην κατοχή του ιατρική γνωμάτευση που περιγράφει τις σωματικές βλάβες που προξενήθηκαν μετά από το δυσάρεστο συμβάν.

Σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν απαιτήσαμε από το κυνοκομείο την κοινοποίηση, παράδοση όλων αυτών των σημαντικών εγγράφων με σκοπό να επιληφθούμε την κατάσταση νομίμως.

Το κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου δεν παρέδωσε ΠΟΤΕ τα απαραίτητα έγγραφα, δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τις γνώμες και τα αιτήματα των φοιτητών, πολιτών με σκοπό να αποκρύψει όλα τα ευλόγως χαρακτηριζόμενα ευφάνταστα στοιχεία και να προχωρήσει εκτάκτως στην ευθανασία των αδέσποτων ζώων.

Απαιτείται η μέριμνα στην ορθολογική διαχείριση των ΦΙΛΙΚΩΝ αδέσποτων ζώων εν ονόματι Τζακσον και Μελένια, για να αποφευχθεί το φαινόμενο της ευθανασίας, ως εκ τούτου για την όποια ενέργεια σας θεωρείται σκόπιμη η εκ των προτέρων ενημέρωση των φοιτητών».

Ρεπορτάζ: Γιώτα Αρχοντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News