Από χειμώνα... άνοιξη με λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες

Κρήτη
Από χειμώνα... άνοιξη με λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός έχει... βαλθεί να μας τρελάνει και από τους θυελλώδεις βοριάδες, τα χιόνια και το τσουχτερό κρύο πλέον οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη έχουν αλλάξει με θερμοκρασίες που παραπέμπουν περισσότερο σε άνοιξη.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι χθες Κυριακή ο υδράργυρος σε διάφορες περιοχές σκαρφάλωσε υψηλά, μεταξύ των οποίων και το Πετροκεφάλι Μοιρών όπου η θερμοκρασία έφθασε στους 16,9 βαθμούς.

Επίσης σήμερα το ίδιο σκηνικό. Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία του meteo.gr σύμφωνα με τα οποία στην Κρήτη αναμένεται να καταγραφούν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες πανελλαδικά.

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα πάντα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, άκρως ανοιξιάτικο σκηνικό στην Παλαιόχωρα Χανίων με 19 βαθμούς αλλά και στη Γέργερη Ηρακλείου με 18 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

 Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, όσο και προς το πέρας του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 1 έως 15, στα νότα από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 13, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 16, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 15.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ως 3 μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News