Αναχώρησε από τη Σούδα το πλοίο με τα πυρομαχικά

Κρήτη
Αναχώρησε από τη Σούδα το πλοίο με τα πυρομαχικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η απομάκρυνσή του φορτηγού πλοίου "Mekong Spirit" σημαίας Μάλτας, από τον κόλπο της Σούδας, το οποίο ήταν φορτωμένο με εκρηκτικές ύλες και είχε προορισμό το Σουδάν.

Το πλοίο είχαν εντοπίσει η λιμενικές Αρχές Κω - Ρόδου, έχοντας αποπλεύσει από λιμάνι της Τουρκίας και μετέφερε 81 κοντέινερ με εκρηκτικές ύλες.

Το "Mekong Spirit" παρέμεινε από τα τέλη Μαΐου σε περιοχή του Ναυστάθμου στην ακτή του Ακρωτηρίου, απέναντι από το λιμάνι της Σούδας.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, τις τελευταίες ημέρες γίνονταν διεργασίες για την απομάκρυνσή του, ενώ είχε προηγηθεί επιθεώρηση του πλοίου στο οποίο όπως αποκαλύφθηκε εκρηκτικά βρίσκονταν μαζί με τους πυροκροτητές.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

Σήμερα, αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων,  ξεκίνησε κάτω από άκρα μυστικότητα, η επιχείρηση απομάκρυνσής του πλοίου από τη στρατιωτική ζώνη του λιμένα της Σούδας.

Από το πρωί ρυμουλκά πήγαν στο σημείο όπου ήταν δεμένο το πλοίο και μετά τις 15:00 ξεκίνησε η ρυμούλκησή του με προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου σε ειδικό χώρο θα γίνει η εκφόρτωση του πλοίου από τα εκρηκτικά.

Όπως είχε επιβεβαιώσει στο neakriti.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Σούδα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News