Οικογένεια έκανε σε 7 μήνες Φινλανδία - Κρήτη με ποδήλατο

Κρήτη
Οικογένεια έκανε σε 7 μήνες Φινλανδία - Κρήτη με ποδήλατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πήραν τα τρία μικρά παιδιά τους, λίγες αποσκευές και με τα ποδήλατα τους ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο από την Φινλανδία με σκοπό να γνωρίσουν πολλές διαφορετικές χώρες και να καταλήξουν στην Κρήτη.

Η πενταμελής οικογένεια των Φινλανδών έφτασε στα Χανιά πριν από λίγες εβδομάδες έχοντας καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα όνειρο: Να ταξιδέψει από τη βόρεια στη νότια Ευρώπη πάνω σε δύο ρόδες!

«Πήραμε το πλοίο από τη Φινλανδία για τη Γερμανία και από τη Γερμανία αρχίσαμε την ποδηλασία. Διασχίσαμε τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και πήγαμε με τα ποδήλατα στη Σερβία. Από τη Σερβία έπρεπε να πάρουμε το τρένο για την Ελλάδα» ανέφερε η Χίλα Χανέλα.

«Έχουμε πάει στην Κίσαμο, στο Ρέθυμνο και στον Πλακιά, αλλά κυρίως επισκεπτόμαστε μέρη εδώ τριγύρω» λέει ο σύζυγος Γουιλιάμι Χανέλα.    

Η οικογένεια των Φινλανδών που αν μη τι άλλο πρωτοτυπεί ταξιδεύοντας με δύο ποδήλατα, επέλεξε να ζήσει κάθε στιγμή της μεγάλης διαδρομής από τη Φινλανδία μέχρι την Κρήτη, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα της ποδηλασίας.

«Γίνεται σαν φυσιολογική ζωή. Φυσικά πρέπει να προσέχεις όταν διασχίζεις μεγάλους δρόμους και να σκέφτεσαι τις πιο ασφαλές διαδρομές με το ποδήλατο κι έπειτα πρέπει να είσαι προσεκτικός με οτιδήποτε. Δεν ξέρω, αλλά στο τέλος δεν είναι τόσο σκληρό» μας λέει η Χίλα.

Γιατί όμως δεν επέλεξαν κάποιο άλλο μέσο για το ταξίδι τους;

Ο Γουιλιάμι δίνει την απάντηση: «Δεν ξέρω πως θα είναι με αυτοκίνητο γιατί δεν είχαμε ποτέ, δεν έχουμε καν δίπλωμα οδήγησης, αλλά αν ταξιδεύεις με λεωφορεία, με αεροπλάνα και άλλα μέσα είναι πολλές φορές που βλέπεις πολλά ωραία μέρη, αλλά δεν μπορείς να σταματάς. Ενώ αν έχεις αρκετό χρόνο και κινείσαι αργά μπορείς να σταματάς σε κάθε μέρος».

Για να φτάσει μέχρι την Κρήτη το ζευγάρι των Φινλανδών με τα τρία παιδιά του χρειάστηκε να κάνει πολλές οικονομίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει επιλέξει μάλιστα τη διανυκτέρευση σε σκηνή για εξοικονομεί χρήματα και να απολαμβάνει τις ομορφιές της φύσης.

«Αν θες να ταξιδέψεις πρέπει να μαζέψεις τα χρήματα κι εμείς στη Φινλανδία προσπαθήσαμε να μαζέψουμε χρήματα και να φύγουμε, αλλά είναι πολύ όμορφο να δεις τόσα μέρη, τόσες διαφορετικές χώρες» αναφέρει η Χίλα και ο Γουιλιάμι συνεχίζει: «Είναι πραγματικά όμορφα εδώ. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και ο καιρός είναι πραγματικά όπως τον Ιούνιο στη Φινλανδία».

Εξάλλου, το κλίμα της Ελλάδας ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους την επέλεξαν σαν προορισμό. Δεν είναι ωστόσο αυτό το πρώτο ταξίδι που η οικογένεια των Φινλανδών πραγματοποιεί με ποδήλατα. Η αρχή έγινε στα όρια στης χώρας τους και πριν από δύο χρόνια ταξίδευαν επί τέσσερις μήνες με τα ποδήλατα τους από την Εσθονία στη Γερμανία.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News