Η εντυπωσιακή έναρξη του Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού (video)

Κρήτη
Η εντυπωσιακή έναρξη του Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάμψη, χρώμα, εντυπωσιακά χορευτικά και ξέφρενοι ρυθμοί έδωσαν τον τόνο του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού στη χθεσινή τελετή έναρξης στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη που παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Την έναρξη των εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού που θα κορυφωθούν στις 18 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη παρέλαση σαράντα ομάδων και δεκαπέντε χιλιάδων καρναβαλιστών, κήρυξε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.

«Ξέρετε το καρναβάλι του Ρεθύμνου είναι ένα διαφορετικό καρναβάλι… Μια πεταλούδα που σηματοδοτεί την αναγέννηση είναι το σύμβολο του φετινού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Κατ' αρχήν, θεωρώ ότι είναι ένας εξαιρετικός συμβολισμός. Όλοι χρειαζόμαστε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να γινόμαστε καλύτεροι» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της πόλης.

Η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού κ. Πέπη Μπιρλιράκη δήλωσε ότι «φέτος το καρναβάλι διέπετε από δύο κανόνες. Ο ένας είναι ότι ξεπερνάμε τον εαυτό μας, γινόμαστε ακόμα καλύτεροι και ο δεύτερος είναι ότι προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Όλο το καρναβάλι διεξάγεται μέσα σε ένα μνημείο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το δήμο να δείξουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας».

Το σύνθημα για την έναρξη της βραδιάς έδωσε ο Βασιλιάς Καρνάβαλος που βρέθηκε στη σκηνή σατιρίζοντας τον Δήμαρχο.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος ξεκίνησε εντυπωσιακά την πορεία του από τη Μεγάλη Πόρτα.

Η τελετή έναρξης κορυφώθηκε με τους LOCOMODO που τραγούδησαν σε ξέφρενους ρυθμούς!

Δείτε το video:

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Video: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News