default-image

Προς αλλαγή οι ώρες εκκίνησης της Formula 1

Αθλητισμός
Προς αλλαγή οι ώρες εκκίνησης της Formula 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπές στους αγώνες της Formula 1, καθώς είναι πιθανόν να ξεκινούν αργότερα τα Γκραν Πρι και οι δοκιμές για χάρη των τηλεοπτικών αναμεταδόσεων, κυρίως στις ΗΠΑ.

 

Η Liberty Media σχεδιάζει να αλλάξει τα ωράρια των Γκραν Πρι της Formula 1 για όλο το τριήμερο κάθε αγώνα. Εδώ και δεκαετίες ξεκινούν τα ευρωπαϊκά Γκραν Πρι στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, όμως οι νέοι ιδιοκτήτες της Formula 1 σκέπτονται να γίνονται οι ελεύθερες και οι κατατακτήριες δοκιμές μία ώρα αργότερα. Μάλιστα ο κυριακάτικος αγώνας προβλέπεται να ξεκινά μία ώρα και 10 λεπτά αργότερα από ό,τι μέχρι τώρα.

 

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, τότε θα έχουμε για τα ευρωπαϊκά Γκραν Πρι το εξής ενδεικτικό πλάνο με ώρες Ελλάδος:

 

Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.

 

Οι δεύτερες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής θα ξεκινούν στις 16.00 το μεσημέρι.

 

Οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου θα ξεκινούν στις 13.00 το μεσημέρι.

 

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου θα ξεκινούν στις 16.00 το μεσημέρι.

 

Ο επίσημος αγώνας της Κυριακής θα ξεκινά στις 16.10 το μεσημέρι.

 

Με τη συγκεκριμένη χρονική μετάθεση θέλει να βοηθήσει η Liberty Media τους τηλεοπτικούς σταθμούς, κυρίως των ΗΠΑ, όπου οι live αναμεταδόσεις γίνονται σε χρόνους χαμηλής τηλεθέασης λόγω της διαφοράς ώρας με την Ευρώπη. Τα Γκραν Πρι με ειδικούς χρόνους εκκίνησης, όπως π.χ. ο νυχτερινός αγώνας στη Σιγκαπούρη, θα παραμείνουν ως έχουν, ενώ η Liberty Media δεν θέλησε να σχολιάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

 

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η ιδέα της χρονικής μετάθεσης των αγώνων της Formula 1 συζητήθηκε σε συνάντηση των τηλεοπτικών καναλιών με τη Liberty Media την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ με το συγκεκριμένο θέμα έχει ασχοληθεί ήδη και η ομάδα στρατηγικής του αθλήματος. Οι κανονισμοί επιτρέπουν τέτοιου είδους αλλαγές, καθώς στα άρθρα 32 και 33 δεν καθορίζεται πλέον, πότε πρέπει να ξεκινούν οι ελεύθερες και οι κατατακτήριες δοκιμές.

 

Μία ειδική περίπτωση αναμένεται να αποτελέσει το εφετινό Γκραν Πρι Γαλλίας, στο οποίο ενδέχεται να δοθεί η εκκίνηση στις 17.10 (5 και 10 το απόγευμα), για να μην επικαλυφθεί με την αναμετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα της εθνικής Γαλλίας με τον Παναμά. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα γίνει στο πλαίσιο του Μουντιάλ της Ρωσίας και θα ξεκινήσει στις 15.00 ώρα Ελλάδος.

 

Όλες αυτές οι αλλαγές θα λειτουργήσουν σαν ντόμινο και για άλλα πρωταθλήματα, όπως του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας MotoGP, όταν συμπίπτουν οι αγώνες τους με κάποια Γκραν Πρι της Formula 1.

 

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News