«Γλυκαίνει» ο καιρός - Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στην Κρήτη

Κρήτη
«Γλυκαίνει» ο καιρός - Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γλυκαίνει» ο καιρός, μετά τους θυελλώδεις και καταστροφικούς, για πολλές περιοχές της Κρήτης, ανέμους των προηγούμενων ημερών.

Μάλιστα, το Σάββατο το Βάι και Ηράκλειο κατείχαν και το «ρεκόρ» των υψηλότερων θερμοκρασιών στη χώρα, όπου ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» στους 12 και 11 βαθμούς αντίστοιχα, μαζί με τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Αμοργό.

Την Κυριακή η θερμοκρασία στο νησί μας θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας μέχρι και τους 15 βαθμούς κελσίου, ενώ ακόμη πιο αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας, σε ολόκληρη τη χώρα, τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), την Κυριακή στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά νότια της Κρήτης 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά της Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Τρίτη στην Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο.

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή στην Κρήτη;

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός αύριο στο Ηράκλειο, με τη θερμοκρασία όμως να φτάνει μέχρι και τους 13 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ, να σημειωθεί ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με την υγρασία να φτάνει μέχρι και το 80%.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός στα Χανιά, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί στο 1 με 2 μποφόρ και ο ουρανός θα είναι καθαρός. Προσοχή συστήνεται στους οδηγούς, καθώς από τις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής μέχρι και αύριο το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Ασθενής βροχή αναμένεται στο Ρέθυμνο, καθ' όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 μέχρι 11 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 μποφόρ βόρειοι - βορειοδυτικοί.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ασθενής βροχή αναμένεται και στον Άγιο Νικόλαο, όμως μόνο το μεσημέρι της Κυριακής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 13 βαθμούς και οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 5 μποφόρ.

Που θα έχει την περισσότερη ζέστη αύριο;

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με πολλές περιοχές του νησιού να… ευνοούν ιδιαίτερα την Κυριακάτικη βόλτα, αφού η θερμοκρασία θα ξεπεράσει ακόμη και τους 15 βαθμούς κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Αναλυτικότερα οι περιοχές με την υψηλότερη θερμοκρασία:

Γαύδος: 15 ?

Γέργερη: 17 ?

Ιεράπετρα: 15 ?

Ζαρός: 15 ?

Λέντας: 15 ?

Μοίρες: 15 ?

Παλαιόχωρα: 17 ?

Σφακιά: 15 ?

Τυμπάκι: 15 ?

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News