Η ανεμοθύελλα στην Ιεράπετρα "απογείωσε" λυόμενο /video

Κρήτη
Η ανεμοθύελλα στην Ιεράπετρα "απογείωσε" λυόμενο /video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία συνεχόμενα εφιαλτικά μερόνυχτα πέρασε η αγροτική Ιεράπετρα και ο Γούδουρας Σητείας, με τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους να προκαλούν μεγάλες ζημιές και να ρημάζουν την αγροτική Ιεράπετρα καταστρέφοντας  ολοσχερώς δεκάδες στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών ευπαθών κηπευτικών και πάγιες εγκαταστάσεις ανυπολόγιστης αξίας.

Από το πρωί της περασμένης Τετάρτης ο θυελλώδης βόρειος άνεμος, η ένταση του οποίου ξεπερνούσε τα 10 μποφόρ, άνοιξε μεγάλες "πληγές" στα θερμοκήπια  χωρίς οι αγρότες να μπορούν να πλησιάσουν για να επισκευάσουν ό,τι μπορούσε να επισκευαστεί και να σώσουν τις περιουσίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι και το video που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας στην περιοχή του Περιστερά όπου τα μποφόρ το μεσημέρι της Παρασκευής "σήκωσαν" στην κυριολεξία μια λουόμενη αποθήκη γεμάτη με χρήσιμο εξοπλισμό, η οποία και κατέληξε τελικά λίγα μέτρα πιο μακριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΤΡΑΣ ΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ -ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ

Ότι υπήρχε μέσα, όπως και το ίδιο το λυόμενο, αχρηστεύτηκε, και μαζί του έκανε ζημιές στην περίφραξη διπλανού οικοπέδου όπου τελικά σταμάτησε.

Παρακολουθήστε το σχετικό video από το radiolasithi

Βοριάδες 10 μποφόρ ρήμαξαν την Ιεράπετρα

Εκτός του ότι καταστράφηκαν θερμοκήπια ανυπολόγιστη είναι η απώλεια του ελαιοκάρπου σε Μάλλες, Χριστό και Μεταξοχώρι.

Ώρες αγωνίας έζησε και ένας 80χρονος στην Ιεράπετρα. Οι θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν ηλιακό θερμοσίφωνα με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από το βαρύ αντικείμενο. Ο ηλικιωμένος δεν τραυματίστηκε σοβαρά αλλά παρέμεινε για ώρα παγιδευμένος από το θερμοσίφωνα.

Μάλιστα όσο περίμενε για τον απεγκλωβισμό του, υπέστη υποθερμία. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο ωστόσο ευτυχώς βρίσκεται εκτός κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ" Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ

Υπενθυμίζεται ότι οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πολλά ακόμα απρόοπτα. Τέσσερις δασκάλες κινδύνευσαν όταν κινούνταν με το αυτοκίνητό τους το μεσημέρι της Πέμπτης από Φέρμα προς Ιεράπετρα.

Οι ίδιες βίωσαν τον τρόμο όταν ένα κλωνάρι δέντρου έσπασε και γλίτωσαν από θαύμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News